Recept dana: Posna pesak torta - sestra bliznakinja omiljene poslastice iz detinjstva, brzo gotova, bez pečenja, u tri najukusnija sloja

13.03.2023

08:08

0

Autor: Z.A.S.

Omiljenih slatkiša ne morate da se odreknete ni za vreme posta

Recept dana: Posna pesak torta - sestra bliznakinja omiljene poslastice iz detinjstva, brzo gotova, bez pečenja, u tri najukusnija sloja
Posna pesak torta - Copyright Printscreen/YouTube/Bokina kuhinja

Verovatno da ne postoji kuća koja koja ne zna recept za čuvenu pesak tortu. Svako ko ju je ikada probao, zna da je spada u one najukusnije.

Međutim, s obzirom na to da je u toku Uskršnji post, obavezno isprobajte ovu posnu verziju omiljene poslastice, koja, iako posna, nije ništa manje ukusna od svoje mrsne sestre bliznakinje.

Pesak tortu čine tri sloja - u prvom je plazma, u drugom kokos i u trećem sloju su orasi, a sve to se preliva čokoladnom glazurom.

Priprema ove torte je brza i što je najbolje - nema pečenja.

Vreme pripreme:

  • 35 minuta

Sastojci:

  • 1 l sojinog mleka
  • 130 g šećera
  • 4 pudinga od vanile
  • 200 g margarina 
  • 120 g prah šećera
  • 150 g mlevene plazme (posne)
  • 120 g kokosa
  • 170 g mlevenih oraha
Profimedia
 

Za glazuru:

  • 100 ml posne čokolade 
  • 100 ml posne slatke pavlake

Priprema:

Puding i 250 ml mleka sipajte u posudu i dobro umutite, da ne ostanu grudvice, a u preostalo mleko sipajte šećer i kuvajte.

Kada se mleko bude zagrejalo, dodajte puding i kuvajte ga dok se ne zgusne i sve vreme ga obavezno mešajte. Pokrijte folijom i ostavite da se skroz ohladi.

Umutite margarin sobne temperature penasto sa šećerom u prahu i mikserom lagano sjedinite sa ohlađenim pudingom.

Fil podelite na tri jednaka dela, pa u jedan dodajte plazmu i promešajte, u drugi sipajte kokos i promešajte, a u treći orahe i, naravno, promešajte.

Pixabay
 

Sipajte u kalup prvo plazma fil i poravnajte ga, zatim sipajte kokos i ponovo poravnajte i, na kraju, fil premažite orasima i ponovo poravnajte.

Pokrijte tortu providnom folijom i ostavite je, minimum, dva sata u frižideru da se stegne. Za to vreme, otopite čokoladu sa slatkom pavlakom i prelijte je preko torte. Sve poravnajte i ostavite u frižideru da se stegne do kraja.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike