Recept dana: Posna gibanica - zamenite jaja i jogurt ovim sastojcima, bićete toliko oduševljeni da ćete je spremati i van posta

08.03.2023

06:54

2

Autor: Z.A.S.

Omiljena srpska pita u posnoj verziji

Recept dana: Posna gibanica - zamenite jaja i jogurt ovim sastojcima, bićete toliko oduševljeni da ćete je spremati i van posta
Posna gibanica - Copyright Profimedia

Najčuvenija srpska pita - gibanica pravi se prilično jednostavno, od kora, jaja, jogurta i sira. Međutim, gibanica može biti i posna, a sve što je potrebno jeste da se zamene jaja i jogurt.

Isprobajte recept za koji vam uopšte neće biti potrebno mnogo vremena, a koji je toliko lagan da ćete ga stalno primenjivati.

Posna gibanica nije ništa manje ukusna od mrsne i verujemo da ćete vi i vaši najmiliji uživati u njenom ukusu.

Vreme pripreme:

  • 15 minuta

Sastojci: 

  • 500 g gotovih kora
  • 500 g posnog feta sira
  • 2 posne kisele pavlake (male) 
  • 1 šolja kisele vode
  • 3 kašike mlevenog lana 
  • 7,5 čaša vode 
  • 2 kašičice praška za pecivo 
  • 1/2 šolje ulja
  • 1 kašičica soli
Freepik
 

Priprema:

Pomešajte u jednoj posudi kiselu pavlaku, kiselu vodu, prašak za pecivo, so i izmrvljeni feta sir.

Mleveni lan i vodu (zamena za jaja) pomešajte u drugoj posudi i sve dobro sjedinite, a zatim dodajte u prvu smesu i dobro promešajte.

Nauljite tepsiju, svaku koru umočite u smesu i zgužvajte, a zatim ređajte u tepsiju. Fil koji vam bude preostao sipajte preko.

Gibanicu pecite oko 40 minuta u rerni koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike