Zašto se u jela dodaje lovorov list, a nije zbog ukusa? Profi kuvar otkrio viralnu tajnu (VIDEO)

03.03.2023

13:34

0

Autor: Z. A.

Ovaj jeftin začin se ne dodaje samo da bi poboljšao ukus, njegova namena je mnogo značajnija

Zašto se u jela dodaje lovorov list, a nije zbog ukusa? Profi kuvar otkrio viralnu tajnu (VIDEO)
Lovorov list - Copyright Freepik

Mnogi kuvari i mnoge domaćice koriste lovorov list kao začin, posebno kad spremaju crveno meso, jela od živinskog mesa, kupus, pasulj... i to obično zbog arome, a ne znaju da on ima sasvim drugačiju namenu.

Na popularnoj društvenoj mreži Instagram postao je viralan video u kojem profesionalni kuvar govori o tome zašto se ovaj začin dodaje u jela.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chef Boy An (@chef_boy_an)

Osim toga što daje predivnu aromu i ukus svakom jelu, lovor se koristi i da smanji količinu masnoće u varivu.

Ako ne verujete, prepolovite pile i svaku polovinu stavite u šerpu i prelijte vodom. U jednu dodajte lovorov list, a u drugu nemojte. Kada se piletina skuva, videćete kako je u onoj u kojoj se nalazi začin mnogo manje masnoće.

Odličan je za probavne smetnje, leči nadimanje, gorušicu, zatvor, kiselinu, odlično utiče na pokretljivost creva.

Poznato je takođe da ovaj popularan i jeftin začin ublažava i simptome kašlja, gripa...

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike