Recept dana: Posna Šeherezada - torta koja se pravi izuzetno jednostavno, toliko je kremasta da se topi u ustima i vredna je svake pažnje

02.03.2023

06:56

0

Autor: Z.A.S.

Bez problema će je napraviti i početnici u kuhinji

Recept dana: Posna Šeherezada - torta koja se pravi izuzetno jednostavno, toliko je kremasta da se topi u ustima i vredna je svake pažnje
Posna Šeherezada torta - Copyright Printscreen/YouTube/Sherpica Recipes

Vreme je posta, što naravno ne znači da moramo bilo čega da se odreknemo. Kada dođe trenutak da poželite nešto slatko, obavezno pripremite posnu Šeherezada tortu.

Priprema ove torte je vrlo jednostavna i može da je napravi apsolutno svako, pa čak i ako nema prethodno veliko iskustvo.

Bićete oduševljeni rezultatima i uživaćete u svakom zalogaju ove savršeno kremaste torte, koja je toliko ukusna da verujemo da će se naći i na vašoj svečanoj trpezi.

Vreme pripreme:

  • 60 minuta

Sastojci:

  • 1 l sojinog mleka 
  • 5 kašika šećera 
  • 120 g pudinga od karamele
  • 200 g posne slatke pavlake
  • 250 g margarina
  • 50 g šećera u prahu
  • 200-300 g posne čokolade
  • 400 g posnog keksa
  • 5 kašika ulja
Pixabay
 

Priprema:

Sipajte 800 ml mleka u šerpu i, kada se mleko bude zagrejalo, dodajte puding koji ste pomešali sa šećerom i 200 ml mleka. Pazite da ne ostanu grudvice i kuvajte sve dok se ne zgusne, neprestano mešajući.

Fil sklonite sa šporeta i pokrijte ga providnom folijom, a zatim ga ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi.

Umutite za to vreme margarin sobne temperature i dodajte u ohlađeni puding, a zatim sve dobro sjedinite mikserom.

Čokoladu otopite sa uljem, tako da dobijete ređu smesu, a zatim umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu.

Keks poređajte u tepsiju, preko premažite istopljenu čokoladu i stavite u frižider nekih 10 minuta da se stegne. Nakon toga, preko premažite karamel fil, a zatim i umućenu slatku pavlaku, pa ponovite postupak i tako sve dok ne utrošite sve sastojke. Poslednji sloj treba da bude umućena slatka pavlaka.

Tortu preko noći ostavite u frižideru. Po želji je ukrasite mlevenim orasima.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike