Recept dana: Princes krofna torta - veća kremasta verzija omiljenih kolača, bez mešenja testa i bez jaja (VIDEO)

08.02.2023

07:02

1

Autor: Z.A.S.

Svi sladokusci će uživati u ovoj poslastici

Recept dana: Princes krofna torta - veća kremasta verzija omiljenih kolača, bez mešenja testa i bez jaja (VIDEO)
Princes krofna torta - Copyright Printscren/YouTube/Cookrate - Cakes

Čisto sumnjamo da ne spadate u ljubitelje princes krofni, a ukoliko obožavate ovaj kremasti slatkiš, onda ćete bez sumnje uživati i u njegovoj većoj verziji u obliku torte.

Princes krofna torta se pravi isto kao i kolač, odnosno od kuvanog testa i poslastičarskog žutog fila, s tim da se, za ovu verziju, koristi lisnato testo, što dosta olakšava ceo proces, jer nema mešenja testa.

Sa druge strane, umesto da kuvate fil sa jajima, napravite puding i dobićete idealan krem. Sama priprema ne oduzima previše vremena, a rezultat je fantastičan.

Vreme pripreme:

  • 60 minuta

Sastojci:

  • 250 g lisntatog testa 
  • 20 ml vode 
Unsplash
 

Za fil: 

  • 80 g pudinga od vanile 
  • 1 l mleka 
  • 100 g šećera
  • 250 ml slatke pavlake 
  • 250 g lisnatog testa 
  • listići badema 
  • 10 g šećera u prahu 
  • 50 g domaćeg džema  
Freepik
 

Priprema:

Isecite lisnato testo u obliku kruga, uz pomoću velikog tanjira. Zatim ga izbockajte čačkalicom, premažite vodom i stavite na pleh koji ste prethodno obložili pek papirom. Pecite ga oko 20 minuta na 180 stepeni.

Pomešajte puding sa 200 ml mleka i dobro izmešajte, da ne ostanu grudvice. Ostatak mleka stavite da se kuva, a kada se bude zagrejalo dodajte puding i kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne.

Sipajte u posudu, pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Dok se fil bude hladio, uzmite lisnato testo i opet pomoću tanjira isecite krug. Podelite ga na 6 jednakih trouglova, pa poređajte sa razmakom na pleh obložen pek papirom. Premažite vodom i pecite na 180°C oko 20 minuta.

Pixabay
 

Umutite ohlađeni puding, a zatim dodajte umućenu slatku pavlaku i sjedinite. Fil sipajte preko ispečenog lisnatog testa (u komadu). Preko poređajte trouglove od testa, pa zalepite listiće badema po ivici.

Stavite na sat vremena u frižider, a zatim ukrasite džemom.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike