Recept dana: Puslice sa kokosom - spolja hrskave, iznutra mekane i spremne za manje od pola sata (VIDEO)

27.01.2023

06:48

0

Autor: Z.A.S.

Ceo svet ih obožava, a ni vi nećete ostati ravnodušni

Recept dana: Puslice sa kokosom - spolja hrskave, iznutra mekane i spremne za manje od pola sata (VIDEO)
Puslice sa kokosom - Copyright Printscreen/YouTube/Готовим с Оксаной Пашко

Mnogi od nas su odrasli uz puslice - laganu poslasticu od šećera i belanaca, ali sigurno mnogi ne znaju kratku priču u vezi sa njima.

Naime, njih je navodno 1720. godine izmislio švajcarski poslastičar Gasparini, a neki izvori tvrde da su ovi slatki kolačići u to vreme već postojali, a da ih je ovaj slavni kuvar samo poboljšao.

Danas su najpoznatije francuske, italijanske i švajcarske puslice, a razlika je u tome što se jedne jedu sirove ali dobro umućene, druge se kuvaju, dok se treće kuvaju na pari, pa mute.

Ipak, postoji i srpska verzija ovog kolača, a kod nas se puslice prave tako što se suše u rerni na niskoj temperaturi.

Ukoliko još uvek niste, isprobajte verziju sa kokosom, neće vam oduzeti mnogo vremena, a i te kako će vas oduševiti.

Vreme pripreme:

  • 30 minuta
Pixabay
 

Sasotojci:

  • 2 belanceta 
  • 150 g kokosa 
  • 100 g šećera 
  • prstohvat soli 
Pixabay
 

Priprema:

Belanca umutite sa prstohvatom soli, pa postepeno dodajte šećer i mutite sve dok ne dobijete čvrst šne, a zatim lagano umešajte kokos.

Stavite na pleh pek papir, pa smesu vadite kašikom.

Puslice ređajte na pleh, a zatim ih pecite oko 15-20 minuta na 180 stepeni.

Izvadite ih iz rerne i ostavite ih da se ohlade.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike