Spremite junetinu mekanu i sočnu, evo trika

03.10.2020

15:45 >> 16:01

0

Autor: Z. A.

Ima mnogo kulinarskih tajni, a ova je veoma korisna

Spremite junetinu mekanu i sočnu, evo trika
Copyright Pixabay

Kad želite da spremite junetinu, a u kuhinji imate kivi ili ananas, to voće vam istog trena postaje asistent jer običnu junetinu pretvara u mekanu i ukusnu.

Naime, uzmite komad junetine koji želite da spremite, pa ga obložite kriškama kivija i ostavite da odstoji vreme. Naime, kivi sadrži proteolitičke enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu i ono postaje veoma meko.

PROČITAJTE I: Stari trik zaista deluje: Ovako se pravilno čuva krompir

Ukoliko meso stavljate u marinadu, napravite sve kako ste planirali, pa dodajte kivi otprilike sat-dva pre pripreme. Pripazite da vam junetina ne stoji predugo obložena kivijem kako meso ne bi postalo previše mekano i raspada se tokom pripreme. Sličan efekat na junetinu ima i ananas.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Med i još 7 namirnica koje se teško kvare

A namirnice koje će takođe omekšati meso su pirinčano vino, kola napici, limun ili sirće.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: BrightSide

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike