Ove trikove zna svaka iskusna domaćica: Pomoću ovih namirnica najlakše ćete zgusnuti sos

23.12.2022

13:48

0

Autor: Z.A.S.

Iskoristite brašno, orašaste plodove, prezle ili buter

Ove trikove zna svaka iskusna domaćica: Pomoću ovih namirnica najlakše ćete zgusnuti sos
Paradajz sos - Copyright Pixabay

Sosovi su neizostavni deo mnogih jela. Sigurni smo da ste do sada isprobali mnoge recepte koji podrazumevaju i neki preukusan sos, kao što su, recimo, bolonjeze.

Međutim, ono što nekada bude problem jeste to što sos ne ispadne baš uvek onako kako bi trebalo. A onda se nerviramo i uglavnom pokvarimo užitak, neko čak i baci već pripremljeno jelo.

Profimedia
 

Da do toga ne bi dolazilo, iskoristite neki od trikova koji će spasiti stvar. Tehnika ima mnogo, a neki od njih podrazumevaju zgušnjavanje sosa različitim vrstama brašna, mahunarkama i ostalim povrćem, maslacem, kuvanim krompirom, pireom od paradajza, prezlama, ili mlekom.

Ukoliko budete odlučili da koristite brašno, pre svega, potrebno je da ga prvo razredite u malo hladne vode, pa tek onda da ga dodate u sos, a zatim da, na srednje jakoj vatri, konstantno mešate, sve dok se sos ne zgusne.

Ukoliko dodajete mahunarke ili kuvano povrće, potrebno je samo da ga iseckate sitno i dodate u sos. 

Sa druge strane, mleko, maslac ili pavlaku sipajte direktno u sos, ali imajte na umu to da postoji mogućnost da mu promene ukus.

Pixabay
 

Takođe, u tome da zgusnete sos, pomoći će vam i prezle i zdrobljeni orašasti plodovi, a oni svim vrstama variva daju više konzistencije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike