Recept dana: Rolovana svinjetina - spolja hrskava i slatka, a iznutra toliko mekana i sočna da nećete moći da je se zasitite

28.11.2022

06:20

0

Autor: Z.A.S.

Biće spremna za manje od sat vremena

Recept dana: Rolovana svinjetina - spolja hrskava i slatka, a iznutra toliko mekana i sočna da nećete moći da je se zasitite
Rolovana svinjetina - Copyright Profimedia

Rolovana svinjetina je jelo koje je toliko ukusno i koje toliko dobro izgleda da će svi pomisliti kako ste sate proveli u kuhinji, iako je istina potpuno drugačija.

Sve što je potrebno da uradite jeste da ispržite svinjetinu, umotate je u slaninu, premažete medom i zapečete je. I to je apsolutno sve.

Slanina će svinjetini dati posebnu sočnost, jer će je sve vreme štiti, što će učiniti da prilikom pečenja svinjetina ostane dodatno vlažna.

Možete je služiti uz omiljenu salatu i pečeni krompir.

Vreme pripreme:

  • 45 minuta

Sastojci:

  • 8 do 10 kriški slanine dovoljno dugačkih da se omota oko svinjetine 
  • 500 g svinjskog mesa
  • so, biber
  • maslinovo ulje
  • 2 kašike meda 
Profimedia
 

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni, a zatim trake slanine položite vertikalno na dasku, tako da se malo preklapaju. Svinjetinu začinite solju i biberom. U tiganju zagrejte ulje i pržite svinjetinu sa svih strana sve dok lepo ne porumeni, a zatim isključite ringlu i ostavite da se ohladi. Svinjetinu stavite na slaninu koju ste prethodno poređali i urolajte je. Završite tako da šav slanine bude na dole. Prelijte je medom i premažite sve, a zatim pecite oko 25 minuta. Nakon 20 minuta pečenja, prelijte svinjetinu sokovima iz pleha, pa je vratite da se još zapeče. Izvadite svinjetinu iz rerne i ostavite je da odstoji pet minuta. Neposredno pre serviranja je još jednom potresite, pa secite na debele kriške.
Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike