Imate problem sa pripremom govedine? Uz pomoću ova tri trika, biće savršeno mekana i preukusna

14.11.2022

13:32

0

Autor: Z.A.S.

Potrebno je da obratite pažnju na nekoliko stvari

Imate problem sa pripremom govedine? Uz pomoću ova tri trika, biće savršeno mekana i preukusna
Copyright Pixabay

Sigurno znate da mnoge domaćice izbegavaju da kuvaju govedinu, jer priprema ovog mesa nije baš jednostavna, a kako se plaše da će biti previše gumeno, radije izbegavaju da se bakću njime.

Međutim, postoji nekoliko načina da ovo meso spremite tako da bude i mekano i ukusno. Sve što je potrebno da uradite jeste sa ispratite nekoliko jednostavnih koraka.

Prvenstveno, nikako nemojte da ostavite govedinu da se dugo krčka, jer će tako biti izuzetno tvrda. Iako dinstanje omekšava neke vrste mesa, to nije slučaj i sa govedinom. Da biste govedinu omekšali, potrebno je da uništite kolagen u tvrdim vlaknima.

Kako to možete da uradite?

Obavezno obratite pažnju na tri stvari.

Pre svega, ukoliko nemate sveže meso, jako je važno da ga pravilno odmrznete. To znači da nikako ne treba da požurujete proces, već da meso izvadite na vreme i da ga stavite u frižider da se lagano otapa.

Druga stvar koju treba da uradite jeste da napravite marinadu koja bi trebalo da bude malo kiselija. Za nju iskoristite sirće, limun i začine i na taj način ćete, pre termičke obrade, vlakna malo omekšati.

Pixabay
 

I na kraju, napravite preko vlakana nekoliko rezova, a zatim malo izlupajte meso odgovarajućim čekićem.

Meso je sada spremno za termičku obradu, po vašem omiljenom receptu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike