Vreme je za najlepše jesenje čari, zbog kojih obožavate ovo godišnje doba

29.09.2022

07:00

0

Zbog mirisa i sećanja

Vreme je za najlepše jesenje čari, zbog kojih obožavate ovo godišnje doba
C kafa - soljica - Copyright Promo

Jesen ima ono nešto, baš kao prva ljubav, najdraža pesma, najukusnije jelo koje samo mama zna da spremi. Ima ono nešto što nam srce boji najlepšim zlatnim bojama i oplemenjuje čula mirisima, ukusima i osećanjima koja nas greju kad počnu prve kiše.


Jesen nas vraća u detinjstvo, kada smo se posle letnjih odmora vraćali najbližima i u toplini doma negovali ljubav, poklanjali zagrljaje i stvarali uspomene.

Vreme se menja, oblačimo se drugačije, s jeseni se sluša i drugačija muzika, iz rerne nas opija miris ukusnih jela na koja smo tokom leta zaboravili i sve je nekako drugačije, ali objašnjivo. Lepo. U moru promena koje treće godišnje doba nosi sa sobom, jedno uvek ostaje isto – C kafa nas greje, pojačava emociju onoj posebnoj pesmi koju slušamo poslednjih dana, i bolje nego bilo koji drugi napitak slaže se sa opojnom aromom onog jesenjeg kolača ili kompota sa dunjama koji nas mame. U toj igri mirisa i osećanja koja jesen nosi, prepliću se domaća kafa i pita od bundeve, poljubac u obraz, melodija koju smo prigrlili i gromki smeh naših najmilijih.

Promo
 

Dok prolazimo ulicom, iz dvorišta nas pozdravlja miris tek pečene paprike, koji nam, najpre nesigurno, a potom radosno, izmami osmeh na licu jer znamo da će komšinica do kraja dana doneti bar jednu teglu ajvara na poklon. Vratićemo joj teglom naše zimnice. Razviće se, poput filma sa logičnim krajem, i naša porodična priča, dok sedimo ušuškani i uživamo u toploj šoljici kafe. Duh zajedništva i deljenja bdeće nad nama do kasno jer jesenje večeri su neprocenjive.

Jesen je vreme kada duši priuštimo odmor, kada usporimo i prestanemo juriti, kada manje pričamo, a više slušamo i saosećamo, kada se radujemo zbog drugih. Iako napolju možda pada kiša, sve u nama je nekako toplije.

Promo
 

Jesen je doba u kom sabiramo utiske iz prethodnih meseci, kada donosimo nove odluke dok uranjamo kašičicu u C kafu koju brižljivo čuvamo u čuvenim limenkama, pijemo je iz omiljenih, atraktivnih šoljica sa tacnom i retro likovima, koje nas asociraju na neka lepša vremena, a koje nam je, takođe, donela jesen. Donela nam je i Međunarodni dan kafe, dan najpopularnijeg napitka bez kojeg ne bismo mogli zamisliti jutro. Svakog 1. oktobra, još od 2015. godine, kada je prvi put obeležen u Milanu, ovaj dan propraćen je događajima širom sveta posvećenih kafi.

S ljubavlju slavimo ovaj dan jer je kafa vekovima deo naše tradicije, samim tim, i deo nas. Kafa je sinonim  za susret sa voljenima koje dugo nismo videli, za proslavu uspeha i poverljiv razgovor dve drugarice, za deljenje onih posebnih trenutaka između mame i ćerke. Kafom proslavljamo radosne promene u životu, kafom pozdravljamo goste koji nam dolaze na slavu. Uz nju donosimo odluke, pravimo zimnicu. Ona nas, bolje od bilo kog alarma, budi svako jutro i daje nam energiju tokom dana.  

Jesen kao takva, objašnjiva i emotivno topla, donosi nam i omiljena porodična okupljanja na slavama, na kojima goste, pre svih, pozdravlja dama u najboljim godinama, C kafa. Tu, za porodičnom trpezom, razmenjuju se priče, saopštavaju novosti i neguje duh zajedništva dok napolju pucketa zlatno lišće i vijori se u ritmu vetra. Jesenje čari i atmosfera koju sa sobom nose, daju nam snagu da verujemo da je sve moguće. Kako i ne bi bilo kad uz sebe imate saveznike u zlatnim bojama, opojnom mirisu tople kafe, i ljubavi svojih najdražih.

Iskoristite ovu jesen da ostvarite zacrtane ciljeve, ispunite sebi želje, i verujte da je sve moguće - jer jeste.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Promo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike