Recept dana: Keks torta sa višnjama - lagana i jednostavna za pripremu, a ukusna i lepa kao da je iz najbolje poslastičarnice (VIDEO)

27.09.2022

05:44

0

Autor: Z.A.S.

Oduševiće sve ukućane, a i gosti će biti zadovoljni

Recept dana: Keks torta sa višnjama - lagana i jednostavna za pripremu, a ukusna i lepa kao da je iz najbolje poslastičarnice (VIDEO)
Torta 1 - Copyright Printscreen/YouTube/Cookrate - Cakes

Uvek je zgodno imate višnje u zamrzivaču, a pogotovo kada naletimo na ovako dobar recept. U kombinaciji sa keksom dobićete fantastičnu poslasticu, taman za celu porodicu, a biće i za goste.

Vreme pripreme:

- 95 minuta

Sastojci:

- 200 ml mleka 
- 300 g piškota 
- 500 g čokoladnog keksa
- 20 g kakaoa

Pixabay
 

Za fil: 

- 3 jajeta
- 200 g šećera 
- 100 g brašna
- 1,9 l mleka 
- 100 g skroba  
- 70 g putera 
- 1 kašika ekstrakta vanile 
- 250 g višanja

Pexels
 

Priprema:

Piškote umočite u mleko, a zatim ih poređajte vodoravno, po dužini uz ivicu pleha. Sledeći red je keks koji ređate uspravno i tako ređajte sve dok ne popunite ceo kalup. Jaja umutite sa šećerom, a zatim dodajte brašno i mutite, pa postepeno dodajte mleko (200 ml). Grudvice ne smeju da vam ostanu. Dodajte zatim skrob i sve lepo sjedinite. Mleko (1,7 l) sipajte u šerpu i zagrejte, pa dodajte fil. Kuvajte, uz neprestano mešanje, sve dok se ne zgusne, pa na kraju dodajte puter i mešajte sve dok se ne otopi. Fil sklonite sa šporeta i ostavite ga da se malo ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim dodajte višnje. Promešajte da se sve sjediniti, a zatim ravnomerno sipajte preko keksa. Tortu ostavite u frižideru sat vremena, a zatim je služite.
Bon appetit!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike