Sledite savete vrhunskih kuvara i napravite faširane šnicle za koje će vam recept tražiti i ona komšinica koja najbolje kuva

14.09.2022

16:21

0

Autor: D. R.

Trikovi zlata vredni

Sledite savete vrhunskih kuvara i napravite faširane šnicle za koje će vam recept tražiti i ona komšinica koja najbolje kuva
Faširane šnicle - Copyright Profimedia

Faširane šnicle su jelo kojeg se mnogi od nas vrlo rado sećaju još iz detinjstva, ali su toliko ukusne da ni danas nisu izgubile na popularnosti. Odlično se slažu sa raznim prilozima, a ništa im ne fali ni kad se ohlade, a ni sutradan. 

Kako biste nadmašili i najbolje od najboljih, kada ih sledeći put budete pripremali, poslužite se sledećim savetima:

Za smesu je najbolje iskoristiti mešavinu junećeg i svinjskog mesa, u kojoj god razmeri želite, ali profesionalni kuvari kažu da je najbolje da 70 odsto junećeg i 30 odsto svinjskog mevenog mesa.

Stari hleb u mleku se ne preskače

Kuvari kažu da je stari hleb namočen u mleku obavezan sastojak, ako je i par dana star, još bolje. Ako imate samo svež hleb, onda ga samo malo osušite u rerni na temperaturi od 120°C. Koricu hleba je najbolje odstraniti i koristiti samo njegovu sredinu, pogotovo ako je deblja i niste sigurni hoće li se dobro izmrviti.

U slučaju da nemate nikakav hleb, možete koristiti prezle, ali ako već koristite hleb, prezle su nepotrebne jer će vaše faširane šnicle učiniti suvima. Umesto mlekom, hleb možete kvasiti i mineralnom vodom, što će vaše šnicle učiniti prozračnijima, a samim time i sočnijima.

Profimedia
 

Pokvašeni hleb, pre dodavanja u smesu, potrebno je dobro iscediti.

Negde se može naći i da će faširane šnicle ispasti najbolje ako hleb zamenite seckanim orasima, ali ovu varijantu nismo isprobali tako da je ne možemo ni preporučiti, ali ko se usudi, neka javi utiske.

Jedno jaje na pola kilograma mesa

Na 500 grama mevenog mesa, po pravilu se dodaje jedno celo jaje, a za dodatnu sočnost u smesu sipajte 1 decilitar vruće vode.

Začine možete dodavati prema želji i sopstvenom ukusu, samo nemojte zaboraviti na so i biber. Postoji i nekoliko recepata koji preporučuju ubacivanje malo ajvara i ovo je nešto ćemo u skorijoj budućnosti sigurno probati. 

Sitno iseckan peršun i beli luk su obavezni, a ako koristite crni luk, možete ga usitniti u električnom secku ili blenderu. Luk obavezno stavite u tiganj na hladno ulje i zatim pržite dok ne postane staklast, dok beli luk nije potrebno prethodno dinstati.

Profimedia
 

Najbolje bi bilo da smesu umesite rukama kako bi se sastojci bolje povezali, a kako bi šnicle bile što kompaktnije, smesa bi trebalo da odstaji pokrivena u frižideru najmanje pola sata.

Navlažite ruke da se ništa ne lepi

Faširane šnicle će se lakše oblikovati ako su vam ruke vlažne, a oblikujte ih i tako da budu tanke jer će tokom pečenja "nadoći". Gotove šnicle slažite na površinu koju ste posuli brašnom ili prezlama jer će vam se u suprotnom zalepiti, a u prezle ih slobodno možete uvaljati cele.

Pržite ih na srednje jakoj vatri kako spoljna strana ne bi prebrzo potamnela, a unutrašnjost ostala sirova.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike