Recept dana: Najkremastija i najukusnija torta sa piškotama, filom od bele čokolade i omiljenim kremom opčiniće sve koji je budu probali
Možda bi bilo dobro da odmah napravite duplu meru, jer za sutradan neće ostati ništa
Današnji predlog za desert je preukusna torta sa piškotama čiji recept sledi u nastavku, a kada je pripremite, shvatićete da bez problema može da parira otmenim tortama iz poslastičarnice, što svojim izgledom, što ukusom.
Neodoljivo kremasti filovi od bele čokolade i nutele čine ovu tortu neverovatno ukusnom.
Probajte i uverite se zašto je ovo jedna od najboljih torti sa piškotama.
Za nedeljni ručak obavezno pripremite fantastičnu piletinu sa brokolijem koju oboćavaju i oni koji nisu ljubitelji ovog izuzetno zdravog povrća.
Vreme pripreme:
- 60 minuta
Sastojci:
- 300 g piškota
- 300 ml mleka
- 30 g kakao praha
Fil:
- 2 jajeta
- 190 g šećera
- 140 g brašna
- 500 ml mleka + 1 litar mleka
- 200 g putera
- 100 g bele čokolade
- 100 g nutele
Dekoracija:
- 200 ml slatke pavlake
Priprema:
U pravougaoni kalup ređajte piškote po dnu i po ivicama, a prethodno ih umočite u mleko sa kakom koje ste zagrejali.
Jaja umutite sa šećerom, mlekom i aromom vanile. Dodajte brašno pa izmešajte žicom. Smesu dodajte u litar zagrejanog mleka i mešajte dok se ne zgusne. Umešajte pred kraj puter.
Podelite fil na 2 dela. U jedan dodajte belu čokoladu, a u drugi nutelu.
Preko piškota sipajte nutela fil, pa ohladite 20 minuta u frižideru. Preko sipajte beli fil, pa prekrijte piškotama. Ostavite u frižideru oko sat vremena. Umutite slatku pavlaku pa prekrijte celu tortu.
Bon appetit!
Bonus video:
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari