Hranite se kao kraljica: Elizabeta II je jela istu hranu poslednjih devet decenija, upoznajte njeno specijalno jelo

09.09.2022

12:50

0

Autor: D. R.

Kraljičina hrana za dugovečnost

Hranite se kao kraljica: Elizabeta II je jela istu hranu poslednjih devet decenija, upoznajte njeno specijalno jelo
profimedia-0696978867 - Copyright Kraljica Elizabeta u skeču povodom platinastog jubileja/Profimedia

Kraljica je poznavala umetnost postizanja savršene ravnoteže kada je u pitanju zdrava ishrana. Njen zdrav način života je takođe odigrao veliku ulogu u održavanju kondicije svih ovih godina i dugovečnosti.

Najduže vladajući monarh u Britaniji, koju je služilo 15 britanskih premijera bila je poznata i zbog svojih štedljivih navika u ishrani. Ona je ostala prilično posebna u pogledu izbora hrane i skoro svakog dana doručkovala je istu hranu.

Kulinarsko osoblje u Bakingemskoj palati joj je kuvalo hranu u zavisnosti od ličnog menija koji je određivao njene obroke. Ponekad je unosila određene izmene u jelovnik, ali većinu vremena kraljica Elizabeta II preferirala je iste namirnice tokom dana, uključujući i jednu koju je jela poslednjih devet decenija.

Bivši lični kuvar Elizabete II, Daren Mekgrejdi, otkrio je da je kraljica jela istu hranu svaki dan za doručak od svoje pete godine - erl grej čaj i činija specijalnih žitarica bili su kraljičin omiljeni obrok.

Pored toga, kraljica je takođe obožavala svoj „džem peni“ sendvič koji je jela ceo život.

Govoreći o kraljičinom omiljenom sendviču, Mekgrejdi je rekao da je „džem peni“ jednostavno jelo sa samo tri sastojka - hleb, puter i džem.

Međutim, ako zaista želite da doživite kraljevsku čast, koristite poseban džem od jagoda koji je napravljen u „Balmoral Castel-u“ sa finim škotskim jagodama iz bašte. Na pitanje zašto se sendvič zove „peni“, Mekgrejdi je rekao da je to zato što ima veze sa veličinom starog engleskog penija.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike