Kako da najlakše oljuštite pečene paprike? Ovaj jednostavan trik primenjuju iskusne domaćice

05.09.2022

12:48

1

Autor: Z.A.S.

Biće dovoljno da paprike odstoje oko 15 minuta, ukoliko je u pitanju manja, odnosno oko pola sata, ukoliko je u pitanju veća količina

Kako da najlakše oljuštite pečene paprike? Ovaj jednostavan trik primenjuju iskusne domaćice
Pečena paprika 2 - Copyright Profimedia

Vreme je za pripremu zimnice, a verujemo da mnogi odmah pomisle na ajvar. To, naravno, podrazumeva da ispečete, a zatim i oljuštite poveću količinu paprike.

Iskusne domaćice se redovno koriste raznim cakama, ali za nekoga ko to prvi put radi, to je posao za nepoželeti.

Zato bi najbolje bilo da, ukoliko se pripremate za pravljenje svog prvog ajvara, iskoristite ovaj mali trik koji će vam umnogome olakšati posao.

Šta je potrebno da uradite?

Trik je u tome da paprike, čim ih ispečete, odmah pokrijete ili vežete u najlonsku kesu.

Ubacite ih u duboku činiju i prekrijte ih plastičnom folijom, ili ih stavite u lonac, a zatim lonac prekrijte poklopcem. Za ovo može da vam posluži čak i plastična kutija za hranu.

Šta se tada dogodi?

Paprike ispuste višak tečnosti i pare, pa to omekša kožicu i omogući vama da je bez problema ogulite, odnosno oljuštite.

Profimedia
 

Ukoliko se plašite da će vam na prstima ostati mrlje od paprike, za guljenje kožice koristite papirni kuhinjski ubrus.

Savet: Ukoliko želite da vam se paprike osećaju na dim, gulite ih u posudi u koju ste sipali vodu.

Takođe, nemojte ih držati dugo poklopljenim, već tek toliko da se ohlade dovoljno da možete da ih držite u ruci a da se ne opečete.

Profimedia
 

Ukoliko pečete manju količinu, biće dovoljno da odstoje 15 minuta, odnosno pola sata, ukoliko je u pitanju veća količina paprika.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike