Recept dana: Kremasti pilav s belim mesom podsetiće vas na ono jelo koje ste često pravili dok niste otkrili rižoto

27.08.2022

05:52

0

Autor: Z. A.

Nas ovo jelo podseća na baba Bosiljku

Recept dana: Kremasti pilav s belim mesom podsetiće vas na ono jelo koje ste često pravili dok niste otkrili rižoto
202421802_600285314251698_6436696060177657474_n - Copyright Instagram: razigrana_kecelja

Taman smo pomislli: šta ćemo danas lepo da vam pripremimo, a onda smo naišli na jednu super ideju na Instagramu.

Pilav s belim mesom i spanaćem iskočio nam je na profilu razigrana­_kecelja, gde uvek pronađemo nešto jako zanimljivo i na kraju se ispostavi - izvanredno.

Pilav ili kako ga u turskom i arapskom svetu zovu pilaf jelo je od pirinča sa mesom ili bez njega.
Ono što ga krasi je jednostavnost a opet neverovatno bogatstvo ukusa.

Kod nas se pilav spremao često i u većini domova, bar dva puta mesečno, čak češće, a onda ga je sa manija proterao rižoto.

Pilav je predivno, jednostavno jelo i prava je šteta ne vratiti ga na nedeljni meni -- sprema se brzo,  sitost drži dugo i veoma je ukusno.

Sastojci:

  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 mlada luka
  • 2 šargarepe
  • 500 g belog mesa
  • 1 šolja (2 dl) pirinča
  • 100 g svežeg spanaća
  • 200-250 ml pavlake za kuvanje
  • ulje, so, biber, kari

Priprema:

1. Pirinač dobro operite i stavite da se kuva. Kada je skoro kuvan sklonite ga s ringle i procedite vodu.
2. Crni i mladi luk sitno iseckajte i propržite u dubljem tiganju na malo ulja. Dodajte šargarepu i belo meso seckano na kockice i pržite dok meso ne promeni boju.
3. Ubacite skuvan pirinač, spanać, prelijte pavlakom za kuvanje i začinite, promešajte, preručite u vatrostalnu posudu ili pleh i stavite u rernu na 200 stepeni 10-15min da se zapeče.
I...
Bon appetit!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike