Recept dana: Kremasti pilav s belim mesom podsetiće vas na ono jelo koje ste često pravili dok niste otkrili rižoto
Nas ovo jelo podseća na baba Bosiljku
Taman smo pomislli: šta ćemo danas lepo da vam pripremimo, a onda smo naišli na jednu super ideju na Instagramu.
Pilav ili kako ga u turskom i arapskom svetu zovu pilaf jelo je od pirinča sa mesom ili bez njega.
Ono što ga krasi je jednostavnost a opet neverovatno bogatstvo ukusa.
Kod nas se pilav spremao često i u većini domova, bar dva puta mesečno, čak češće, a onda ga je sa manija proterao rižoto.
Pilav je predivno, jednostavno jelo i prava je šteta ne vratiti ga na nedeljni meni -- sprema se brzo, sitost drži dugo i veoma je ukusno.
Sastojci:
- 1 glavica crvenog luka
- 2 mlada luka
- 2 šargarepe
- 500 g belog mesa
- 1 šolja (2 dl) pirinča
- 100 g svežeg spanaća
- 200-250 ml pavlake za kuvanje
- ulje, so, biber, kari
Priprema:
1. Pirinač dobro operite i stavite da se kuva. Kada je skoro kuvan sklonite ga s ringle i procedite vodu.
2. Crni i mladi luk sitno iseckajte i propržite u dubljem tiganju na malo ulja. Dodajte šargarepu i belo meso seckano na kockice i pržite dok meso ne promeni boju.
3. Ubacite skuvan pirinač, spanać, prelijte pavlakom za kuvanje i začinite, promešajte, preručite u vatrostalnu posudu ili pleh i stavite u rernu na 200 stepeni 10-15min da se zapeče.
I...
Bon appetit!
Bonus video:
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari