Recept dana: Lažne ruske kape, kremaste i lagane, a umesto kokosa stavite kikiriki
Bez jaja i bez pečenja
Stari, tradicionalni kolač bez koga su slave u Srbiji nezamislive, a neretko se priprema i kao poslastica za vikend.
Recept za lažne ruske kape je malo izmenjen, ne bi li domaćicama olakšao pripremu, a ništa manje nije ukusan.
Ovo je samo laganija verzija omiljenog kolača gde ćete umesto kokosa da koristite kikiriki, a jaja i kakao možete da izbacite.
Mekan, kremast i slasan desert će vas oduševiti na prvi zalogaj, a napravićete ga zaista brzo i jednostavno.
Sastojci:
- 4 šolje mleka
- 170 g šećera
- 2 kašičice vanilin šećera
- 120 g brašna
- 2 kašike skroba
- 1 kašika putera
- 150 g kikirikija
- istopljena čokolada
- kokos
Priprema:
U mleko dodajte šećer, vanilin šećer, brašno i skrob. Sjedinite sastojke, pa kuvajte uz konstantno mešanje, na niskoj temepraturi, dok se ne zgusne. Pazite da se ne naprave grudvice. Sklonite sa šporeta, pa dodajte puter i lepo sjedinite.
Sipajte u čaše, malo ih protresite da se smesa lepo rasporedi, a zatim ih pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na dva sata. Izvadite iz čaše i presecite na pola. Uvaljajte ivice u seckani kikiriki, a na vrh sipajte istopljenu čokoladu i pospite kokosom.
Stavite u frižider da se čokolada stegne.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari