Recept dana: Voćna krempita - ohlađena i titrava, biće nešto najbolje što možete spremiti ovoga leta

07.08.2022

06:37

0

Autor: Z. A.

Bićete oduševljeni

Recept dana: Voćna krempita - ohlađena i titrava, biće nešto najbolje što možete spremiti ovoga leta
voćna krempita - Copyright Instagram_just.sweet.sladjano

Zamislite kako otvarate frižider i u njemu nabasate na titravu voćnu krempitu. Hladnu.

Radovaće se celo vaše biće - bićete osveženi, rashlađeni i zaslađeni.

Recept za ovu famoznu krempitu pronašli smo slučajno na Instagramu just.sweet.sladjano, odnosno blogu sladinikolacici.blog i isprobali je.

Zato sada sa vama delimo kolač Slađane iz Zrenjanina, koju kao da je ime odredilo, a kad vidite kakve sve poslastice ona priprema i umešno dekoriše, i vama će biti teško da odlučite šta prvo da isprobate.

Sastojci:

  •  2 kore za krempitu
  •  1 l mleka
  •  5 žumanaca
  •  150 gr secera
  •  3 vanil secera
  •  4 pudinga od vanile
  •  200 g margarina


Za voćni fil:
  • 300 g voca po izboru
  • 50 gr secera
  • 4 kašike vode
  • 1 puding od vanile ili 3 kasike gustina


Plus

  • 300 ml slatke pavlake


Priprema:

1. Najpre ispecite kore, dakle to su kore koje ste kupili smrznite, a zatim ih razvili ili gotove. Ukoliko koristite smrznute, nakon što ste ih razvili izbockajte viljuškom pre pečenja. Kore razvite na dno kalupa u kome ce te ih filovati. Pecite oko osam minuta na 180 C.

2. Za krem od litra mleka odvojte toliko da možete razmutiti puding, a ostalo stavite da proključa. Pudingu dodajte žumanca šećer i vanilin šećer, pa sve skupa malo izmiksajte i stavite u prokuvano mleko koje ste skinuli sa vatre, promesajte pa vratite na tihu vatru da se zgusne uz neprestano mešanje. Krem pokriijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi, pa joj dodajte omekšali margarin postepeno muteći.

3. Voće pomešajte s vodom i šećerom, pa stavite da se kuva 10 minuta. Puding razmutite sa malo vode i dodajte voću, te kuvajte. Ako imate štapni mikser, najbolje bi bilo da malo izblendirate. Krem malo prohladite, pa stavite na koru i ostavite pola sata da se stegne u frižideru, pa tek onda nanesite vanilin krem i preko nje slatku pavlaku. Krempitu ostavite bar četiri sata u frižideru pre služenja.

Bon appaetit!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike