Za savršene prženice najvažnije su dve stvari, a profesionalni kuvari otkrivaju koje

27.07.2022

12:32

0

Autor: Z.A.S.

Mnogi prave greške kojih nisu ni svesni, a kada je reč o prženicama, jako je važan način na koji sečete hleb

Za savršene prženice najvažnije su dve stvari, a profesionalni kuvari otkrivaju koje
Prženice - Copyright Pixabay

Prženice su zaista sjajan izbor kada su u pitanju doručak ili večera. Međutim, sigurno vam se desilo da one nekada ne ispadnu dobro.

Umočiti parče hleba u umućeno jaje i ispržiti ga na ulju i ne zvuči kao neka mudrost, međutim, da bi prženite bile ukusne, neophodno je da na ivicama budu hrskave, a u sredini mekane. Takođe, ne smeju da budu ni previše masne, ili da zagore.

Mnogi greše u želji da im prženice ne zagore, pa ih ranije izvade iz ulja, a to onda rezultira time da one ostanu "žive".

I sada se verovatno pitate šta je zapravo potrebno uraditi da bi prženice bile savršeno ispečene? Stvar je, zapravo, u tome da znate kako da isečete hleb i da napravite smesu.

Tajna profesionalnih kuvara je u tome što, prilikom sečenja hleba, paze da on ne bude previše tanak već debljine oko 1,5 cm. Takođe, podrazumeva se da hleb mora biti bajat, ili prženice, u suprotnom, neće biti dobre.

Profimedia
 

Još jedna velika greška koju mnogi prave jeste ta što ih prže na puteru, a to nikako nije dobro. Prženice obavezno pržite na ulju. Kada je u pitanju smesa, važno je da ona bude savršena, a prava mera za nju jeste 1/4 šoljice mleka i jedno jaje na dve kriške hleba.

Ulje obavezno dobro zagrejte i nemojte da zaboravite da ih, tokom prženja, okrećete.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike