Recept dana: Nanina pileća džigerica sa crnim lukom - ukusna, pristupačna i idealna za brzinski subotnji ručak

23.07.2022

06:12

0

Autor: Z. A.

Džigerica je pravo letnje jelo

Recept dana: Nanina pileća džigerica sa crnim lukom - ukusna, pristupačna i idealna za brzinski subotnji ručak
profimedia-0298864425 - Copyright Profimedia

Pileća džigerica se smatra bogatim izvorom vitamina i minerala. Ova namirnica je izuzetno bogata proteinima, gvožđem, vitaminima iz grupe B i dobrim holesterolom.


Najčešće se preporučuje da se uključi u ishranu u slučajevima anemije.

Od ovih iznutrica prave se fantastične paštete, a kada odleži u mleku, onda je čudesna.

A to su već drugi recepti.

Sastojci:

  • 1 glavica crnog luka
  • 400 g pileće džigerice
  • režanj slaninice
  • 2 čena belog luka
  • so
  • ulje

Priprema:

1. Džigericu isecite po želji, a slaninicu usitnite. Na ulju propržite slaninicu, ubacite džigericu i prodinstajte je desetak minuta, a potom pustite da se zapeče. Posolite, Izvadite, pa u tu masnoću ubacite luk isečen na rebarca i seckan beli luk.

2. Pržite minut-dva, te time prelijte džigericu.

3. Služite uz krompir pire, pirinač, paradajz salatu ili šta god sveže.

Bon appetit!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike