Recept dana: Najukusnije pileće Karađorđeve šnicle sa tartar sosom iz kojih curi kačkavalj poješće se u dva zalogaja
Savršen ručak za sve prilike
Jedan od dražih gurmanluka svakako je Karađorđeva šnicla. Ovo je jedan od najstarijih srpskih recepata, koji datira još iz pedesetih godina prošlog veka, a smislio ga je lično Titov kuvar, čuveni Milovan Mića Stojanović.
Sama priprema ovog vrsnog specijaliteta spada u srednje zahtevne, mada se u njoj mogu oprobati i početnici.
Postoji više načina na koji može da se sprema ova popularna šnicla, a danas je pred vama malo drugačiji recept, gde je glavna zvezda priče pileće belo meso.
Uz Karađorđeve šnicle od belog mesa kao prilog možete poslužiti bareno povrće i krokete od krompira, a nakon savršenog ručka, ide i savršen desert - pavlova torta sa plazma filom i jagodama.
Sastojci:
- 4 šnicle pilećeg belog mesa
- 4 kašike kajmaka
- 8 listića šunke
- 8 listića kačkavalja
- 2 jajeta
- prezle, so, biber,
Za tartar sos:
- 4 kisela krastavca
- 100 g majoneza
- malo belog vina
- malo mirođije
Priprema:
Šnicle malo izlupajte, posolite i pobiberite. Sve to dobro utrljajte da što bolje upije i ostavite malo da odstoji.
Svaku šniclu premažite kajmakom, poređajte šunku, pa preko kačkavalj.
Krajeve šnicli savijte malo prema unutra i uvijte u rolat. Nakon toga uvaljajte ih u brašno, jaja, prezle.
U dubljem tiganju dobro zagrejte ulje, poređajte šnicle i ispecite.
Tartar sos možete pripremiti tako što ćete krastavce izrendati, dodati im majonez, malo vina i mirođije pa sve umešajte.
Kada se šnicle prohlade, prelijte ih tartar sosom i poslužite.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari