Recept dana: Rolat od tikvica punjen šunkom i sirom - harmonija ukusa kojoj neće odoleti ni oni koji su na najstrožoj dijeti (VIDEO)

07.07.2022

05:19

0

Autor: Z.A.S.

Neće vam biti potrebno mnogo vremena za pripremu, a uspeva apsolutno svima

Recept dana: Rolat od tikvica punjen šunkom i sirom - harmonija ukusa kojoj neće odoleti ni oni koji su na najstrožoj dijeti (VIDEO)
Rolat od tikvica - Copyright Printscreen/YouTube/Cookrate - Italia

Više puta smo vam dali sjajne recepte u kojima glavnu ulogu imaju tikvice, i taman kada smo pomislili da je to to - pronašli smo novi kojim ćete, nadamo se, podjednako biti oduševljeni.

Svi znamo da su tikvice jako zgodne za pripremu, jer se lako uklapaju sa raznim namirnicama, pa vam je tako jasno i da je rolat od njih, punjen šunkom i sirom, božanstvenog ukusa.

Možete ga služiti za večeru, a nema potrebe da brinete ni oko pripreme, jer je zaista prilično jednostavna.

Sastojci:

- 600 g tikvica 
- 300 g tvrdog sira 
- 350 g krompira 
- 50 ml mleka
- veza peršuna 
- 120 g šunke 
- 150 g prezli 
- 1 jaje

Pixabay
 

Priprema:

Isecite tikvice na deblje trake, a zatim ih poređajte u pleh u dva reda, tako da se malo preklapaju. Pospite ih narendanim sirom (150 g) i pecite ih na 150 stepeni oko 15 minuta. Skuvajte krompir, posolite ga i pobiberite i sipajte mleko. Zatim ga ispasirajte i dodajte naseckani peršun, pa promešajte i premažite ga preko tikvica. Šunku i sir (150 g) poređajte i urolajte. Premažite umućenim jajetom i pospite prezlama, a zatim stavite na pleh koji ste prethodno obložili pek papirom. Prelijte maslinovim uljem i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.
Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike