Recept dana: Pileće belo meso u sosu od senfa i meda - vrhunsko jelo za čiju pripremu vam je potrebno svega 15 minuta

05.07.2022

05:18

0

Autor: Z.A.S.

Preukusno jelo, kao stvoreno za porodični ručak

Recept dana: Pileće belo meso u sosu od senfa i meda - vrhunsko jelo za čiju pripremu vam je potrebno svega 15 minuta
Piletina u medu - Copyright Profimedia

Sos od meda i senfa fenomenalno ide uz meso, a piletina je uvek odličan izbor. Uvek možete da ga prelijete na već pečeno meso, ali ono postaje prava poslastica kada ga ispečete zajedno sa njim.

Priprema nije ni najmanje naporna, niti vam je neophodno prethodno iskustvo u kuhinji. Odličan je izbor za ručak, bilo da ga pripremate za porodicu, ili da vam dolaze gosti.

Za manje od sat vremena ćete imati gotov ceo ručak, a od toga će vam sama priprema oduzeti svega 15-ak minuta. Potrebno je samo da izaberete lepe komade pilećih grudi i da uživate u čaroliji ukusa. Verujemo da ćete biti prezadovoljni.

Sastojci:

- 400 g pilećih prsa
- 100 g meda
- 100 g senfa
- 2 limuna
- so, biber

Pixabay
 

Priprema:

Pomešajte med i senf u činiji i to tako da se lepo sjedine, a zatim dodajte sok od jednog limuna i sve ponovo sjedinite. Isecite piletinu na tanje šnicle i poređajte ih u posudu za pečenje, a zatim ih začinite po ukusu. Umak koji ste dobili, sipajte ravnomerno preko mesa, pritom vodeći računa da svaki komad bude lepo umočen. Poređajte oko mesa limun koji ste isekli na kolutove. Stavite meso u rernu koju ste zagrejali na 220 stepeni i pecite oko 40 minuta. Piletinu, kada bude gotova, servirajte sa prilogom i salatom po želji.
Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike