Recept dana: Mini Pavlove torte očaraće vas ukusom, a izgledaće kao da su ih pravili najbolji poslastičari na svetu

02.07.2022

06:18

0

Autor: D. R.

Ljubitelji ove poslastice imaju pred sobom čisto savršenstvo

Recept dana: Mini Pavlove torte očaraće vas ukusom, a izgledaće kao da su ih pravili najbolji poslastičari na svetu
290871533_760654895290703_8846370309418225649_n - Copyright Printscreen/Instagram/Slatka domaćica

Mini Pavlove ili puslica tortice ne samo što su neodoljive nego su i praktične. Kada god se nađe višak belanaca, idealno je da ih iskoristite za pripremu ovog deserta.

Takođe, možete da se igrate ukusima i da ih punite raznim filovima u zavisnosti od želje, kao što su umućena slatka pavlaka ili neki čokoladni krem po izboru.

Ne zna se da li su lepše na izgled ili ukus, a sigurno da će vam sve komšinice tražiti recept.

Ukoliko želite da napravite veću količinu ove poslastice, iskoristite recept za Pavlovu tortu sa plazma filom i jagodama.

Ove mere su dovoljne za šest tortica.

Sastojci:

  • 4 belanca
  • 200 g šećera
  • 2 kašičice jabukovog sirćeta
  • 1 puna kašičica gustina
  • prosthvat soli

Za fil:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 4 kašike krema po izboru 
  • 2 kesice kremfiksa

Još:

  • sveže voće
  • listići nane

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni, a idealan je režim gde se pali gornji i donji grejač. Mikserom umutite belanca i so, a čim smesa postane penasta, postepeno dodajte šećer i mutite nekih desetak minuta ili dok ne dobijete čvrstu i sjajnu smesu od belanaca. Nakon što ste dobili čvrst šne, dodajte sirće i mutite još tridesetak sekundi. Na kraju dodajte prosejan gustin, koji možete da umutite i ručno.

Zatim smesu prebacite u špric za šlag, stavite nastavak po želji i formirate šest tortica na plehu obloženim pek papirom. Pleh zatim ubacite u rernu i odmah smanjite temperaturu na 120 stepeni i pecite oko sat i po vremena.

Rernu ne otvarajte ni u jednom momentu, a nakon isteka ovog vremena pečenja samo ugasite rernu i ostavite puslice u njoj da se ohladi u potpunosti. Kada se ohlade, puslice izvadite iz rerne, a uz pomoć noža ili špatule ih pažljivo odvojite od pek papira i prebacite na poslužavnik.

Za fil umutite slatku pavlaku sa kremom po želji i kremfiksom. Fil za punjene isto stavite u špric i napunite svaku puslicu.

Ukrasite ih po želji svežim voćem ili listićima nane.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike