Trešnje su pune mikroba i pesticida: Uz pomoć vode i dva sastojka iz kuhinje, biće spremne za jelo za svega pet minuta (VIDEO)

13.06.2022

12:58

1

Autor: Z.A.S.

Uzmite sodu bikarbonu i alkoholno sirće i odvojte pet minuta vremena

Trešnje su pune mikroba i pesticida: Uz pomoć vode i dva sastojka iz kuhinje, biće spremne za jelo za svega pet minuta (VIDEO)
Trešnje - Copyright Pixabay

Svako voće zahteva da ga, pre konzumacije, dobro operemo. To ne radimo samo zato što je došlo iz voćnjaka, već i zbog toga što ne znamo kojim pesticidima je tretirano, a, logično, želimo da izbegnemo trovanje.

Sezona trešanja je već uveliko u toku, a mnogi njihovom pranju ne posvećuju previše pažnje, već ih samo properu nekoliko puta, što, zapravo, nikako nije dovoljno. Štaviše...

Tik-Tokerka koja često daje savete i pokazuje trikove u vezi sa domaćinstvom, snimila je kratak video i o tome kako se pravilno peru trešnje. Znamo, ubeđeni ste da ne može ničemu da vas nauči, ali videćete da grešite.

Poslušajte nas i primenite njen "recept" za čišćenje - trešnje će ubrzo postati spremne za konzumaciju.

Šta je potrebno da uradite?

U jednu veću posudu sipajte četiri šolje hladne vode, pola šolje alkoholnog sirćeta i četiri kašike sode bikarbone. Sve promešajte i ostavite da trešnje odstoje u toj tečnosti oko pet minuta. Nakon toga ih ocedite i isperite hladnom vodom, a zatim ih osušite papirnim ubrusom.

Sirće i soda bikarbona će se pobrinuti da pesticidi i mikrobi u najvećoj meri nestanu sa trešanja i biće bezbedne za konzumaciju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike