Ove greške svi pravimo kada kuvamo pirinač: Evo kako da ne bude lepljiv i nedovoljno kuvan
Nekoliko korisnih saveta zahvaljujući kojima će uvek biti savršeno pripremljen
Pirinač je skrobna namirnica koja odlično ide uz mnoga jela. Uglavnom se koristi kao prilog, međutim, iako nije komplikovan za kuvanje, često ispada da ipak nije tako, jer mnogima ne bude onakav kakav bi trebalo da bude.
Ukoliko bude lepljiv, suv ili nedovoljno kuvan, ili prekuvan, onda ste na pravom mestu da saznate kako to da promenite. Dobra stvar je u tome što kada jednom budete shvatili šta i kako treba da radite, više nikada nećete imati problem u pripremi.
Kuvanje
Isperite pirinač, sipajte ga u veliku šerpu, sipajte vodu (za svaku dodatnu šolju pirinča dodajte još pola šolje vode), stavite poklopac i pustite da provri, a zatim ga posolite.
Sipajte pirinač
Poklopac
Poklopac treba dobro da stoji na šerpi, uključite srednju temperaturu i pustite da se pirinač kuva nešto manje od 20-ak minuta, a nakon toga ga sklonite sa ringle i ostavite još pet minuta u šerpi.
Serviranje
BONUS VIDEO:
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari