Recept dana: Sultan rolnice sa kokosom i jagodama - kremaste, osvežavajuće i toliko ukusne da će nestati sa stola dok kažete "keks" (VIDEO)

11.05.2022

05:49

0

Ukoliko volite one klasične sa kokosom, ove sa jagodama ćete obožavati

Recept dana: Sultan rolnice sa kokosom i jagodama - kremaste, osvežavajuće i toliko ukusne da će nestati sa stola dok kažete "keks" (VIDEO)
Kolač 3 - Copyright Printscreen/YouTube/Cookrate - Cakes

Sa toplijim danima sve više nas mrzi da grejemo rernu, što naravno ne znači da treba da se odreknemo najfinijih poslastica. I zato su najbolje rešenje one čija priprema ne zahteva pečenje.

Među turskim specijalitetima je pregršt onih sa najfinijim ukusima, a sultan rolnice su definitivno jedan od najlepših. U pitanju je kremasti kolač sa kokosom i belim filom, a u ovom slučaju i sa filom od jagoda.

U njemu će, garantovano, uživati svi vaši ukućani, a priprema nije ni najmanje komplikovana. Poželjno je samo da koristite špatulu prilikom rolanja, da vam kolač ne bi popucao.

Dakle, odvojite malo vremena, vredeće svakog minuta. Evo šta vam je sve potrebno od namirnica za ovaj preukusni kolač i kako da ga pripremite.

Sastojci:

Za podlogu:

- 1 l mleka 

- 200 g brašna
- 200 g šećera
- 100 g putera
- 1 kašičica ekstrakta vanile 
- 250 g kokosa 
Profimedia
 

Za sos:

- 200 g jagoda 
- 150 g šećera u prahu 
- 10 g želatina

Pexels
 

Priprema:

Pospite kokosom pleh veličine 35x40 cm. Dodajte brašno i 80 grama šećera u mleko i to kuvajte, sve dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim dodajte puter sobne temperature i vanilu, pa promešajte dok se sve ne sjedini. Nakon toga sipajte preko kokosa i sve lepo rasporedite. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižider na sat vremena. Nakon toga, rastvorite želatin u vodi i ostavite da nabubri. Jagode izblendirajte i pomešajte ih sa šećerom u pravu, a zatim dodajte želatin koji ste otopili na pari i sve to dobro promešajte, pa prelijte preko fila. Neka odstoji u frižideru oko sat vremena, a nakon toga isecite na trake i urolajte.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike