Recept dana - Osvežavajući kolač od jagoda - priprema se bez pečenja, a toliko je sladak i ukusan da nećete moći da se zasitite (VIDEO)

09.05.2022

05:49

0

Sezona jagoda je počela i najbolje ih je jesti sveže, ali bi bila šteta da ih ne iskoristimo i za pripremu najukusnijih torti i kolača

Recept dana - Osvežavajući kolač od jagoda - priprema se bez pečenja, a toliko je sladak i ukusan da nećete moći da se zasitite (VIDEO)
Kolač sa jagodama - Copyright Profimedia

Sezona jagoda je, na radost mnogih, već počela, a ovo slatko voće može da se pronađe, kako na pijacama, tako i u prodavnicama i hipermarketima.

Međutim, ono što mnogi ne znaju jeste da su jagode, pored toga što su preukusne, i prilično zdrave. Izvor su vlakana, vitamina C, B9, ali i kalijuma. Takođe sadrže i male količine gvožđa, magnezijuma, selena, bakra, ali i vitamina B6, E i K.

Najbolje je jesti ih sveže, ali je šteta ne iskoristiti ih i za pripremanje poslastica. Verujemo da su mnogi od vas probali slatko i džem od jagoda, ali mi ovoga puta donosimo recept za fantastičan kolač.

Pexels
 

Priprema je i više nego jednostavna i, sigurno ćete se lako snaći, čak i ako nemate previše iskustva u kuhinji. Ovaj kolač se ne peče, tako da nije potrebno da palite rernu i dodatno prljate sudove i komplikujete stvari.

Sastojci:

- 450 g jagoda

- 140 g šećera
- 600 ml mleka
- 50 g kukuruznog skroba
- 20 g putera
Pexels
 

Priprema:

Pomešajte 250 grama jagoda sa 80 grama šećera i sve to izblendirajte ili usitnite štapnim mikserom. Zatim sipajte mleko i onda promešajte, pa procedite. U smesu dodajte skrob i kuvajte, sve vreme obavezno mešajte, dok se smesa ne zgusne. Nakon toga, sipajte u vatrostalnu činiju i ostavite na pola sata u frižider. Iseckajte preostale jagode, a puter pomešajte sa 60 grama šećera i istopite. Nakon toga, dodajte iseckane jagode i kuvajte još malo, sve vreme mešajući. Sipajte preko fila i ostavite na još sat vremena u frižider.
Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike