Stavite jagode u ovaj rastvor i zgrozićete se šta će iz njih izaći, ali to je jedini pravi način da ih operete kako valja (VIDEO)

27.04.2022

12:30

0

Crvi u jagodama su stvarnost, ali ima načina da ih se rešite

Stavite jagode u ovaj rastvor i zgrozićete se šta će iz njih izaći, ali to je jedini pravi način da ih operete kako valja (VIDEO)
pexels-alexander-mils-2103963 - Copyright Pexels

Znate li nekog ko ne voli jagode? Dobro, malo je njih. Teško je odoleti ovom crvenom, slatko-kiselkatom, mirisnom plodu koji nas oduševljava svakog proleća. I sada je tako.

Ali uz jedan trik koji dolazi sa TikToka, koji umalo da nam ogadi omiljeno voće.

Jedna žebna ostala je zgrožena onime što je izašlo iz jagoda dok ih prala specijalnim rastvorm, kažu jedinim pravim.Većina nas jagode samo ispere pod vodom. A to je – pogrešno!

Korisnica TikToka pokazala je šta će sve iz njih izaći ako ih pravilno perete i zapisala: „Nakon skoro 25 godina života, TikTok me naučio kako da pravilno operem jagode.“

Spisateljica Krista Torres bila je šokirana kada je sićušni gotovo providni crv ispuzao iz ploda jagode nakon 30-minutne slane kupke u koju je potopila voće. U svom videu rekla je: „Pa kako obično perete jagode? Samo u sudoperi, zar ne? Tako i ja to radim, ali očito ima malih bubica unutar jagoda.“

Ona je napunila je činju vode i dodala kašičicu soli pre nego što je stavila jagode da se u toj slanom rastvoru namaču pola sata. Snimajući malog belog crva kako puže po jednoj bobici, rekla je: „Užas, povratiću.“ Krista je bila zgrožena, pa je o svome otkriću o jagodama razmišljala i sledeći dan. Nije neobično da se u jagodama kriju i mala bića, oku nevidljivi, a ne samo prljavština na površini, ali neki nisu verovali njenom videu i odlučili su da se uvere sami.

Pexels
 

I Loren Makenzi Gambrel bila je skeptična prema TikTok trendu, tvrdeći da „nema šanse“ da u njenim jagodama postoje sitna stvorenja sve dok nije isprobala trik i otkrila „nekoliko“ crnih tačkica. Ona je na Fejsbuku podelila svoje rezultate.
Uronila je jagode u rastvor s vodom, soli i sirćetom i dočekala ju je supica od prljavštine i bubica.

Napisala je: „Nakon skoro 25 godina života, TikTok me naučio kako pravilno da operem jagode. Pune su sitnih buba i prljavštine!!“

 

Prema Cloud Mountain Farm Centru, mali crvi su „najverojatnije bube Spotted Wing Drosophila, neautohtone voćne mušice koja polažu jaja" i nisu štetne ako se pojedu.
Američka uprava za hranu i lekove (FDA) dopušta određenu količinu ovakvih neispravnosti u hrani jer „ekonomski je nepraktično uzgajati, sakupljati ili prerađivati ​​sirove proizvode koji su sasvim čisti od ovih bezopasnih, prirodnih a neizbežnih nedostataka“.

Pexels
 

Evo kako da operete svoje jagode:
U činju s vodom dodajte kašiku soli i kašiku sirćeta. Zatim pustite da odstoji barem pet minuta, a nakon toga jagode isperite pod tekućom vodom i osušite ih.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/miss7

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike