Recept dana: Teletina u saftu s pečurkama - savršen uskršnji ručak

24.04.2022

05:57

0

Sočna i mekana teletina u preukusnom sosu od šampinjona

Recept dana: Teletina u saftu s pečurkama - savršen uskršnji ručak
profimedia-0645929073 - Copyright Profimedia

Danas poslužite ručak u kom će cela vaša porodica uživati.

Mekano teleće meso sa bogatim prelivom od pečuraka, biće praznik za vaša nepca.

Recept nije komplikovan, a ručak će biti preukusan. Ovako napravljena teletina sa šampinjonima sjajno izgleda, pa još i ako imate goste, definitivno nećete pogrešiti.

Nakon ručka, zasladite se čokoladnom lepoticom - baron tortom.

Sastojci:

  • 800 g teletine (za kuvanje)
  • 2 kašike soka od limuna
  • so
  • 250 g šampinjona
  • 1 šargarepa
  • 1 glavica luka
  • 5 karanflića
  • 1 vezica peršuna
  • 30 g brašna
  • 30 g mekog putera
  • 2 žumanceta
  • 100 g pavlake

Priprema: 

Operite meso, prosušite, istrljajte sokom od limuna, pa posolite. U šerpi prekrijte vodom i pustite da zakuva.

U međuvremenu očistite i operite povrće. Nasecite pečurke na listiće, a šargarepu na komade. U luk zabodite karanfiliće. Operite peršun i napravite vezicu. Sve dodajte mesu, pustite da provri pa kuvajte oko 90 minuta.

Zamesite brašno i puter.

Oko 30 minuta pre kraja kuvanja dodajte u meso, umešajte i ostavite da provri. Nakon kuvanja sklonite šerpu sa šporeta. Izvadite meso, peršun i luk. Usitnite meso. Razmutite žumanca i pavlaku, time zgusnite sos, ali nemojte više kuvati.

Dodajte meso i ostavite oko pet minuta da odstoji. Začinite i ukrasite po želji naseckanim listićima peršuna.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike