Recept dana: Domaći posni đevrek - bolji nego iz pekare i sa koricom koja postaje posebno hrskava zahvaljujući jednom sastojku

19.04.2022

05:33

0

Miris koji prosto govori: Dobro jutro!

Recept dana: Domaći posni đevrek - bolji nego iz pekare i sa koricom koja postaje posebno hrskava zahvaljujući jednom sastojku
Đevrek - Copyright Profimedia

Dani posta nekima mogu teško da padnu. Mnogi misle da izbor hrane i nije mnogo veliki. Međutim, istina je potpuno drugačija.

Pogotovo ako govorimo o pecivima. Ili ih jedemo, to svakako više volimo.

Đevrek spada u najlepša i najukusnija peciva. Još kada je topao, pa vas miris iz pekare mami nadaleko. Priznaćete, nema ničeg lepšeg?

Osim ukoliko ga vi sami ne pripremite kod kuće. To je, videćete, zaista najlepše, a i najkvalitetnije.

Možda ćete u startu pomisliti da je priprema komplikovana, ali, verujte nam, nije. Prilično je jednostavna, a nije vam potrebno ni mnogo namirnica.

Možete ga služiti uz domaći džem i čaj, a ukoliko želite slani doručak, obavezno ga jedite uz jogurt.

Ukoliko ne postite, dovoljno je da dodate neki suhomesnati proizvod i sir i eto preukusnog obroka.

Pixabay
 

Sastojci:

- 500 g brašna
- 350 ml vode
- 2 kašike šećera
- 100 ml ulja
- pola paketića svežeg kvasca
- 2 kašike meda
- 100 g susama
- 1 kašičica soli

Profimedia
 

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni, a u međuvremenu pripremite testo. Zagrejte 250 ml vode, tako da bude mlaka, a zatim u nju dodajte šećer i izmrvljen kvasac i ostavite ga da nekoliko minuta odstoji. Zatim dodajte brašno, ulje i so i zamesite glatko testo, pa ga razvucite oklagijom, tako da napravite desetak traka koje ćete potom urolati i svaku od njih saviti u krug. Sipajte 100 ml vode, u široku posudu, i dve kašike meda, pa spustite svaki đevrek u tu posudu. Time ćete dobiti posebno hrskavu koricu. Đevreke odmah zatim uvaljajte u susam i ređajte ih na pleh obložen pek papirom. Pleh stavite u zagrejanu rernu i pecite đevreke sve dok ne porumene. Biće gotovi za manje od pola sata.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike