Zelena salata vam je uvela, postoje jednostavni trikovi kako da je vratite u život (VIDEO)

14.04.2022

12:44

0

Nikada više nećete bacati uvelu zelenu salatu

Zelena salata vam je uvela, postoje jednostavni trikovi kako da je vratite u život (VIDEO)
engin-akyurt-PUlsxslYryE-unsplash - Copyright Unsplash

Znamo da je zelena salata najbolja kad je sveža i hrskava. Međutim, kada listovi uvenu, najčešće je samo bacite u smeće.

Postoje jednostavni trikovi pomoću kojih zelenu salatu, ali i drugo lisnato povrće možete ponovno oživeti tako da listovi budu fino hrskavi. 

Svakome od nas se desilo da nam povrće duže ostane u frižideru, prosto zaboravimo na njega, a onda kada poželimo da ga pojedemo shvatimo da je "propalo" i osušilo se. To se najčešće dešava sa salatom, jer ona ima baš kratak rok trajanja.

Međutim, na internetu je popularan video u kom je objašnjeno na koji način možete da spasete svoju zelenu salatu.

Trik je vrlo jednostavan, ne zahteva posebne napore, a vi više nećete bacati povrće u kantu, već ćete ga vratiti u život i uživati u zdravom obroku. 

Unsplash
 

Vaša salata nije propala, samo je dehidrirala. Stoga, logičan sled okolnosti jeste da morate da joj povratite hidrataciju.

Sve što treba da uradite jeste da glavicu zelene salate potopite u činiju sa vodom i ledom. Zatim činiju stavite u frižider preko noći, što je duže u frižideru, to bolje. 

Do jutra vaša salata će biti sveža kao i prvog dana kada ste je kupili i slobodno je možete iskoristiti kao prilog ručku

Postoji i drugi, brži trik - jednostavno sipajte hladnu vodu u činiju i dodajte kašiku šećera. Potom stavite listove salate u slatku vodu da odstoje oko 10 minuta. I ne brinite, vaša salata neće biti slatkog ukusa.

Takođe, možete je ostaviti 15 minuta u mlakoj vodi u koju ćete dodati malo limunovog soka ili sirćeta.

Unsplash
 

Kako biste izbegli prerano propadanje listova zelene salate, važno je pravilno čuvanje.

Stoga, sledeći put stavite vlažan kuhinjski papir u vlažnu krpu pa obmotajte time salatu i ostavite u frižider. Još efikasnije funkcioniše trik ako na krpu nakapate malo sirćeta ili soka od limuna.   

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike