Recept dana: Rolovane kobasice u lisnatom testu od svega četiri sastojka, a spremićete ih za manje od pola sata

01.04.2022

05:53

0

Pecivo koje se brzo priprema, a idealno je za doručak, večeru ili dečije rođendane

Recept dana: Rolovane kobasice u lisnatom testu od svega četiri sastojka, a spremićete ih za manje od pola sata
profimedia-0641106602 - Copyright Profimedia

Ukoliko vam je potrebno posluženje i za veći broj gostiju, brzinski doručak ili večeru, rolovane kobasice su idealne za to. 

Potrebna su vam samo četiri sastojaka, a rezultat će biti i više nego zadovoljavajući. 

Iako se u Srbiji najčešće jedu rol-viršle, i kobasice u testu se sve češće mogu naći u ponudi pekara, a ovako pripremljene sigurno će biti bolje nego kupovne.

Pred vama je jedan zaista lagan recept, gde ne treba da čekate da testo nadođe, već se sve odmah radi.

Sastojci:

  • 500 g lisnatog testa
  • 12 tanjih kobasica
  • 1 jaje
  • susam za posipanje

Priprema:

Kobasice stavite u tiganj sa vrlo malo ulja, pa ih kratko propržite sa svih strana. Ostavite ih na papirnom ubrusu da se ocedi višak ulja i da se malo ohlade. 

Istanjeno lisnato testo isecite na tračice debljine oko 3 cm. Oko svake kobasice obmotajte lisnato testo, pa ih poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. 

Premažite ih razmućenim jajetom i pospite susamom, pa stavite da se peku na 220 stepeni dok ne porumene, oko 15 minuta. 

Ostavite da se malo ohlade, pa ih poslužite uz dodatke po želji.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike