Recept dana: Posna pica od domaćeg testa - mesi se očas posla, a toliko je ukusna da ćete je praviti čak i ako ne postite

17.03.2022

06:48

0

Igrajte se sastojcima i napravite je sa kombinacijom omiljenog povrća

Recept dana: Posna pica od domaćeg testa - mesi se očas posla, a toliko je ukusna da ćete je praviti čak i ako ne postite
Pica - Copyright Pixabay

Ima li nekoga da ne voli picu?

Većina nas ne može da joj odoli.

Ali, kada pomislimo na nju, obično mislimo na gomilu sastojaka koji na nju idu.

Verovali ili ne, pica može da bude preukusna i u posnoj varijanti.

Pa još i ako sami napravite testo... milina.

Sastojcima se slobodno igrajte i uživajte u jednom od omiljenih jela, čak i u toku posta.

Sastojci:

Za testo:

- 500 g brašna
- 300 ml vode
- 80 ml ulja
- pola kocke kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli

Pixabay
 

Za nadev:

- 200 g šampinjona

- 1 struk praziluka
- 1 crvena paprika
- 1 žuta paprika
- šaka bebi spanaća
- 4 kašike kečapa
- origano
Pixabay
 

Priprema:

Zagrejte vodu tako da bude mlaka, pa dodajte kvasac i šećer i sačekajte da se kvasac aktivira. Sipajte u posudu brašno i so, a zatim dodajte ulje i sa pripremljenim kvascem zamesite testo koje se odvoja od zidova posude. Paprike isecite na kolutove, šampinjone na listiće i praziluk što sitnije. Pospite malo brašna na radnu površinu, a zatim na nju stavite testo i razvucite ga oklagijom. Podmažite pleh uhljem, spustite testo i premažite ga kečapom sve do ivica. Stavite odozgo paprike i šampinjone, a zatim sve to pospite origanom. U zagrejanu rernu stavite pleh i pecite picu na 200 stepeni sve dok ne porumeni. Kada bude gotova, izvadite je iz pleha i ukrasite listićima spanaća, pa pospite iseckanim prazilukom.
Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike