Mask se nije šalio: „Teslatekila“ razgrabljena za tren oka

07.11.2020

13:30 >> 13:46

0

Autor: Z. A.

Milijarder je najavio da će proizvesti tekilu 1. aprila 2018.

Mask se nije šalio: „Teslatekila“ razgrabljena za tren oka
Copyright out of stock

Alkoholni napitak od agave, nazvan pre dve godine „Teslakila“ (Teslaquila), trenutno ne može da se kupi jer na sajtu kompanije „Tesla“ piše da su sve količine rasprodate, javlja Rojters. Dve godine nakon što je prvi čovek kompanije „Tesla“ nagovestio u tvitu da će prodavati „Teslatekilu“, alkoholno piće po ceni od 250 dolara za bocu odletelo je sa virtuelnog rafa.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI I: Klasičan engleski doručak: „Bitlsi“ napravljeni od jaja, slanine, kobasica i pečuraka

Fotografije sa sajta prikazuju elegantnu bočicu u obliku munje, mnogo drugačijeg izgleda nego što je Ilon Mask nekada najavljivao.

Budući da je Mask najavio tekilu tvitom 1. aprila 2018. godine, mnogi su bili ubeđeni da je u pitanju šala. Međutim, napore milijardera da izađe na tržište alkohola u oktobru te godine meksički proizvođači tekile nisu dočekali s radošću. Meksičko regulatorno telo za tekilu tada je negodovalo zbog naziva „Teslakila“ jer asocira na tekilu, a to je zaštićena reč.

ČITAJTE I: Džejmi Oliver otkrio recept za zdravu picu na lisnatom testu

Kako se navodi na sajtu Maskove kompanije, „Teslatekila“ će biti dostupna samo u odabranim državama SAD, među kojima su Njujork, Kalifornija i Vašington.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike