Za savršene prženice potrebna vam je prava mera: Profesionalni kuvari otkrili koja je i šta obavezno da uradite da bi ispale kako treba

20.02.2022

13:10

0

Zaboravite prženje na masti

Za savršene prženice potrebna vam je prava mera: Profesionalni kuvari otkrili koja je i šta obavezno da uradite da bi ispale kako treba
Prženice 1 - Copyright Profimedia

Prženice su mnogima omiljene za doručak, ali i večeru.

Međutim, mnogima često ne ispadnu baš najbolje, a nikako da shvatimo gde grešimo.

Ili budu previše masne, ili se ne ispeku dobro, ili zagore.

Da biste sve ovo izbegli i pripremili ih tako da budu hrskave na ivicama a mekane u sredini, potrebno je da znate jedan mali trik.

Stvar je u sečenju hleba, ali i u pripremanju smese u koju ćete taj hleb umočiti.

Tajna profesionalnih kuvara je u tome što, kada seku hleb, paze na to da on ne bude previše tanak, već debljine oko 1,5 cm. Takođe je važno da ne bude svež, već bajat. U suprotnom, nećete dobiti željeni rezultat.

Kada je u pitanju smesa, potrebno je da 1/4 šoljice mleka stavite u jedno jaje i to vam je dovoljno za dve kriške hleba.

Pixabay
 

Uvek možete da dodate i začine po želji (biber, kim, pa čak i parmezan), a ukoliko više volite slatke, onda cimet ili vanilin šećer.

Nikada ih nemojte pržiti na puteru, već obavezno na dobro zagrejanom ulju.

Naravno, tokom prženja ih obavezno okrećite.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike