Recept dana: Goveđi karpačo
Vrhunski italijanski specijalitet za posebne goste
Karpačo (carpaccio) hladno je jelo od tanko isečene kvalitetne govedine sa dodatkom maslinovog ulja, bibera, soli…Karpačo je nastao u Italiji, u Veneciji, oko 1950. godine, a u 20. veku postalo je popularno širom sveta, pa se danas za sve vrste tanko sečenog sirovog mesa, ribe ili povrća sa začinima koristi naziv karpačo.
MOŽETE DA SPREMITE I: Recept dana: Flambirane banane sa sladoledom od vanile
Sastojci:
- 250 g goveđeg filea
- 2 kašike mladog kapra
- 1/2 kašičice izgnječenog bibera
- 1 mala vezica listova rukole
- 1 šaka sveže narendanog parmezana
- 1 kašika ekstradevičanskog maslinovog ulja
- 1 limun isečen na kriške, za serviranje
- malo soli
- tanke grisine za serviranje
Priprema
1. Umotajte goveđi file u providnu foliju i stavite ga u zamrzivač jedan sat, to će olakšati rezanje.
2. Ugrejate polovinu maslinovog ulja u malom tiganju, dodajte kapar i mešajte dok ne postane hrskav. Izvadite ga i ocedite na kuhinjskom ubrusu.
3. Izvadite govedinu iz folije i tanko je narežite. Stavite je između dva lista papira za pečenje i istanjite je još pomoću oklagije.
4. Složiti po šest lista na četiri tanjira i blago posolite. Pospite kaprom i biberom, a zatim odozgo složite rukolu, prethodno prelivenu limunovim sokom i uljem. Prelijte jelo dodatnom količinom ulja i pospite parmezanom.
5. Ukrasite kriškom limuna i grisinama.
Bon appetit!
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari