Uz ovaj trik i jedan sastojak palačinke neće biti žilave, već fine, vazdušaste i mekane

04.02.2022

13:30

0

Spremate ih celog života, ali za ovu foru niste čule

Uz ovaj trik i jedan sastojak palačinke neće biti žilave, već fine, vazdušaste i mekane
Copyright Pixabay

Da bi vam palačinke ispale mekane, treba da ih pripremate na potpuno isti način. Jedina tajna je u razdvajanju žumanaca i belanaca.

Žumanca standardno ubacite na početku, a belanca umutite i dodajte na kraju, kao kada spremate američku verziju popularne poslastice. Naravano, u našoj verziji smesa treba da bude standardno retka.

Pexels
 

Ako ih spremate uveče, a iza vas ostane nekoliko komada, obavezno ih poklopite, kako biste sačuvali svežinu. Ujutru će biti podjednako meke.

Ako želite da postignete još jači efekat, mekanije će biti ako dodate malo svinjske masti.

Takoše, vazušasta struktura postiže se i ako u smesu ubacite 20 grama otopljenog putera.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike