Recept dana: Pohovani pire krompir s kačkavaljem je hrskava gozba za malo para

25.01.2022

06:53

0

Nema mnogo ljudi koji ne vole pire od krompira, a u ovoj varijanti ćete ga obožavati

Recept dana: Pohovani pire krompir s kačkavaljem je hrskava gozba za malo para
profimedia-0316976474 - Copyright Profimedia

Pohovano meso retko ko ne voli, ali sada probajte da ispohujete omiljeni prilog i garantovano će to biti vaša nova omiljena pohovancija koju većina poznaje pod nazivom kroketi.

Rumeni, hrskavi, kroketi su veoma ukusno predjelo, ili prilog uz glavno jelo od mesa. Spolja imaju hrskavu koricu, a iznutra su mekani i kremasti, baš kao svaki pire krompir.

Kroketi se tradicionalno prže u dubokom ulju, ali začudo ne upijaju ga mnogo.

U Italiji su kroketi izuzetno popularna ulična hrana.

Sastojci:

  • 600 g krompira
  • 200 g sira
  • 1 jaje
  • 10 g putera
  • 100 g brašna
  • 16 g praška za pecivo

Za poh:

  • 2 jajeta
  • prezle

Priprema:

1. Skuvajte krompir, pa ga ispasirajte. Dodajte puter, brašno, prašak za pecivo, jaje, so, biber i rendani sir.

2. Sve dobro promešajte. Ostavite u frižideru dva sata da se stegne. Od dobijene smese formirajte ćufte/pljeskavice koje uvaljajte u umućena jaja, a zatim u prezle. Pržite u zagrejanoj ulju na umerenoj temperaturi.

3. Vadite pljeskavice od pirea na papirni ubrus da se ocedi višak masnoće. Služite uz salatu.

Bon appetit:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: stvarukusa.rs

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike