Recept dana: Kiseli kupus zapečen sa mesom - zimski specijalitet
Pred kraj pečenja dodajte sir, topi se u ustima
Kiseli kupus verovatno niste pripremali na ovaj način. Sprema se slično kao podvarak, ali se dodajte i sir na kraju.
Ako volite podvarak ovaj ručak će vam se sigurno svideti. Na kiseli kupus poređajte meso, a onda zapecite u rerni. Pred kraj dodajte rendani sir za potpuni užitak. Sir koji se topi daje ovom jelu specifičan ukus.
Odličan je predlog za ručak za celu porodicu, a za potpuni zimski ugođaj - kao aperitiv poslužite kuvanu rakiju.
Sastojci:
- kiseli kupus
- 1 batak
- 1 teleća šnicla (od buta)
- 1 svinjska šnicla
- 1 praziluk
- 1 paradajz
- 60 g tvrdog sira
- začinska paprika, lovorov list, ruzmarin, majčina dušica
Priprema:
Meso posolite i pobiberite i pecite u tiganju po dva minuta sa svake strane. Izvadite meso i u tiganj još malo ulja i propržite praziluk. Posolite.
Kupus isecite na trake debljine prsta. Stavite u tepsiju, poprskajte maslinovim uljem i pospite začinskom paprikom. Po kupusu poređajte meso. Na vrh mesa stavite grančicu prženog praziluka i grančicu svežeg ruzmarina na juneći i svinjski odrezak, a na batak grančicu timijana. Pokrijte folijom.
Pecite u zagrejanoj rerni na 240°C oko 35 minuta. Skinite foliju i ukrasite kriškama paradajza i rendanim sirom. Pecite još 15 minuta na 200°C.
Bon appetit!
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari