Recept dana: Kiseli kupus zapečen sa mesom - zimski specijalitet

25.12.2021

06:50

0

Pred kraj pečenja dodajte sir, topi se u ustima

Recept dana: Kiseli kupus zapečen sa mesom - zimski specijalitet
Домаћа кухиња са Даннијем - Copyright Printscreen/YouTube, Домаћа кухиња са Даннијем

Kiseli kupus verovatno niste pripremali na ovaj način. Sprema se slično kao podvarak, ali se dodajte i sir na kraju.

Ako volite podvarak ovaj ručak će vam se sigurno svideti. Na kiseli kupus poređajte meso, a onda zapecite u rerni. Pred kraj dodajte rendani sir za potpuni užitak. Sir koji se topi daje ovom jelu specifičan ukus.

Odličan je predlog za ručak za celu porodicu, a za potpuni zimski ugođaj - kao aperitiv poslužite kuvanu rakiju

Sastojci:

  • kiseli kupus 
  • 1 batak 
  • 1 teleća šnicla (od buta)
  • 1 svinjska šnicla 
  • 1 praziluk 
  • 1 paradajz 
  • 60 g tvrdog sira 
  • začinska paprika, lovorov list, ruzmarin, majčina dušica 

Priprema:

Meso posolite i pobiberite i pecite u tiganju po dva minuta sa svake strane. Izvadite meso i u tiganj još malo ulja i propržite praziluk. Posolite.

Kupus isecite na trake debljine prsta. Stavite u tepsiju, poprskajte maslinovim uljem i pospite začinskom paprikom.  Po kupusu poređajte meso. Na vrh mesa stavite grančicu prženog praziluka i grančicu svežeg ruzmarina na juneći i svinjski odrezak, a na batak grančicu timijana. Pokrijte folijom. 

Pecite u zagrejanoj rerni na 240°C oko 35 minuta. Skinite foliju i ukrasite kriškama paradajza i rendanim sirom. Pecite još 15 minuta na 200°C. 

Bon appetit!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Stvar ukusa

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike