Ovo su automobili koje najčešće voze psihopate

01.12.2021

16:05

0

Rezultati su iznenađujući, a najmanje će se svideti vozačima nemačkih luksuznih marki

Ovo su automobili koje najčešće voze psihopate
Copyright Pexels Aayush Srivastava

"Scrap Car Comparison" je sproveo studiju u kojoj je pokušao da otkrije kakve automobile najčešće voze psihopate, sebični i samouvereni vozači koji ne mare za ostale učesnike u saobraćaju.

Ispitivanjem sprovedenim nad oko 2.000 britanskih vozača uspeli su da definišu idealan automobil prosečnog psihopate. 

Omiljena marka psihopata je... 

Kao što u Americi vozače "mustanga" povezuju s onima koji vole da preteraju u vožnji i završe sa razbijenim autom, tako je utisak da su vozači BMW-a izuzetno nepristojni, agresivni i drski prema ostalim učesnicima u saobraćaju. Vole i da preteruju s brzinom i, generalno, da krše saobraćajna pravila. 

Pexels
 

Nešto slično govori i ova studija. Vozači BMW-a dobili su najviše bodova -12,6, od mogućih 36.

Njima za petama su vozači "audija", s 11,7 bodova, dok osetno dalje, sa sedam bodova, "fijat" drži treće mesto. Top 5 zaokružili su "mazda", sa 6,4 boda, i "honda", s 6,3 boda. Pritom je prosečan rezultat anketa bio 6,6 bodova, pa su samo prve tri marke iznad proseka.

Zanimljivo je da su vozači "mercedesa" tek na sedmom mestu, dok su na samom dnu vozači "škode" kao oni s najmanje psihopatskih sklonosti. Takav rezultat ukazuje na to da su vozači "škode" najmanje impulsivni, odnosno najmirniji u vožnji.        

Bežite od zlatnih i smeđih automobila s električnim pogonom

Ako govorimo o boji automobila, stvari su jasne. Najviša ocena i 12,7 bodova ide za zlatnu boju, dok smeđa boja osvaja 12,2 boda. Na samom dnu je srebrna s 5,5 i crvena boja s 4,9 bodova.

Profimedia
 

Prema ovoj studiji izgleda da su tehnološki frikovi i ekolozi psihopate. Naime, vlasnici električnih vozila osvajaju 16 bodova, slede hibridi s 9,8 bodova, a tek onda na red dolaze ljubitelji fosilnih goriva. Neočekivano, posebno kad se setimo dogodovština "teslinih" vozača, ali i "rolling coal" pristalica. Dakle, studija govori da je najmanja verovatnoća da psihopate voze benzince. 

Šta kaže registracija?

Ista studija kaže kako oni s personalizovanim registarskim tablicama imaju gotovo tri puta veću sklonost psihopatskom ponašanju od onih sa standardnim tablicama. Imaju 13,8 bodova naspram 5,3 boda onih s "regularnim" registracijama. 

Prema svemu rečenom, ako na putu vidite zlatni BMW s električnim pogonom i personalizovanom registarskom tablicom - pomerite se u stranu i bežite. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Index

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike