Ovo su najbolji i najgori automobili za visoke i niske vozače

24.11.2021

11:55

0

Ako spadate u red visokih vozača, nećete zažaliti izborom BMW-a serije 7, X5 i X7

Ovo su najbolji i najgori automobili za visoke i niske vozače
Luis Wilker Perelo WilkerNet/Pixabay

Veličina automobila ponekad nije važna za komfor vozača. 

To je potvrdilo i istraživanje Consumer Reportsa u pogledu komfora u automobilu zavisno o visini vozača. Automobile su testirali vozači visine 155 do 188 cm, a njihovi dojmovi su sledeći. 

Kad su visoki vozači u pitanju, njima je najneudobnije u automobilu kao što je Mazda MX-5 Miata, što je i očekivano. Isto važi i za Porsche 918 Spyder, ali i novije, poput Toyote Supre. Ono što iznenađuje je da mesta nema ni u Jeep Gladiatori i Wrangleru, još većoj Toyoti Tacomi, te pomalo zaboravljenoj Hondi Insight. 

Ako spadate u red visokih vozača, nećete zažaliti izborom BMW-a serije 7, X5 i X7, Audija A8 i Q7, Volva XC90 te luksuznih SUV-ova Porschea Cayenne i Range Rovera. 

U Mazdi MX-5 nije ugodno ni nižim vozačima, a njima nije ugodno ni u Jeep Wrangleru, Chevrolet Camaru te nizu velikih kamioneta kao što su Ford F-150, Nissan Titan i Chevrolet Colorado. Tu su se opet pojavili i Toyota Tacoma, Jeep Gladiator i Wrangler. 

Nižim vozačima najbolje odgovaraju, uz luksuznu Seriju 7 i X5 iz BMW-a i Volvo XC90, i nešto manji automobili poput Volkswagen Tiguana i BMW-a X3. 

Rezultate istraživanja za Fox News je prokomentarisao je Majk Kvinsi Mike  Consumer Reportsa, rekavši kako mnogi modeli nisu pogodni za visoke i niske vozače jer ne nude adekvatno podešavanje sedišta. Dodatno, u mnoge kamionete se teško ulazi, čak i kad imaju bočne stepenice. 

Bonus video

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/index