Doveo je "jugo" u Ameriku, a danas razvija svoj projekat: Upoznajte novi električni automobil (VIDEO)

03.11.2021

09:30

0

Rok se bliži, a model je navodno spreman

Doveo je "jugo" u Ameriku, a danas razvija svoj projekat: Upoznajte novi električni automobil (VIDEO)
219543-bricklin 1 - Copyright Foto: Youtube/Printscreen

Malkolm Briklin je automobilski vizionar koji je uvek gledao "preko bare" u potrazi za novim proizvodima. A sada je osmislio svoj proizvod.

Briklin je bio zaslužan za "Zastavin" posao vek,a koji je na kraju završio sa više od 140.000 uvezenih "jugića" u SAD. Briklin je doveo i "Subaru" u Ameriku, a onda je pokušao da napravi odličan posao s kineskim proizvođačem. Međutim, "Chery" je, stigavši u Ameriku, raskinuo veze s Briklinom i krenuo svojim putem. Briklin se tu nije pokolebao, već je nastavio da kopa dalje.

I kad su svi mislili da će se Briklin penzionisati, on nije stao. Setio se verovatno vlastitog projekta sportskog automobila (SV-1) i odlučio da ponovi stvar. U okviru svoje kompanije "Visionary Vehicles" odlučio je da ponudi električni model, ali na tri točka. Na tragu onoga što nude "Morgan" i "Polaris" bio je Briklin još 2018. godine, kad je najavio novi model za 2022. godinu.

Rok se bliži, a model je navodno spreman. 3EV ima dva točka napred i jedan pozadi, ali više od 3D modela još nismo videli. Svejedno, on očekuje da će godišnje prodavati 50.000 primeraka, a trenutno objavljena cena je 25.980 dolara.

Najbolje od svega jeste to što je navodno dobavljač vitalnih delova "Tesla motors", koji se i sam zbog nestašice poluprovodnika nalazi u problemima. I da, Malkolm Briklin je napunio 82 godine, a na penziju i ne pomišlja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Index.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike