"Reno 4" u potpuno novom izdanju: Pokreće ga sunčeva energija, a ima i krevet

26.10.2021

17:19

0

Ove godine "Reno" obeležava 60 godina svoje legendarne "četvorke"

"Reno 4" u potpuno novom izdanju: Pokreće ga sunčeva energija, a ima i krevet
reno 4 nasl - Copyright Printscreen/Facebook, Le Nouvel Automobiliste

Verovatno najpopularniji "reno" svih vremena je tokom karijere duge tri decenije prodat u više od osam milona primeraka u više od sto zemalja, a veliku slavu stekao je i na našim prostorima, gde su ga obasipali mnogobrojnim epitetima i nadimcima. 

"Reno 4" se uskoro vraća, a do tada ćemo svedočiti inovativnim konceptima na temu originalne "četvorke", ali u još originalnijem izdanju, kakvo mogu samo da ponude Francuzi. Najnoviji u nizu nosi ime "Suite N°4", a potpisuje ga francuski dizajner Matje Leaneur. Kao što i samo ime govori, reč je o konceptu inspirisanom stanovanjem, tačnije šik hotelima. 

Osnova je "reno 4L", a najveće novosti su se dogodile u zadnjem delu auta. Bočni paneli, uključujući zadnji blatobran koji pamtimo po koroziji, zamenjeni su transparentnim polikarbonatnim elementima. Time je kabina dodatno osvetljena, čime se stvara "lounge" okruženje. 

Printscreen/Facebook, Le Nouvel Automobiliste
 

Krov nosi solarne panele koji služe punjenju baterije za pogon. Upravo tako, pogon je električni, ali u "renou" ne otkrivaju performanse.

Prednji deo automobila ima ista kultna svetla, linije i siluetu kao i originalni model. Prednja maska je izrađena od poliranog aluminijuma, što je dizajnerski potpis, ali i posveta verziji bez krova. 

Karoserija automobila je premazana sa tri sloja boje kako bi odavala utisak cementa, materijala koji je sinonim za modernu arhitekturu.

Unutrašnjost je u veselijim bojama. Sedišta i prednja armatura su presvučeni žutim plišem, dok su zadnja sedišta dobila robustniju crnu šenil tkaninu. Podupirači i jastuci upotpunjuju izgled prtljažnika, pretvarajući ga u sobu na točkovima.

Sveukupan utisak zaokružuje drvena klupa koja je zaklonjena od kiše ili sunca kada je poklopac prtljažnika otvoren.

- Želeo sam da spojim svetove automobila i arhitekture kako bih stvorio open-air hotelsku sobu - kratko je pojasnio Leaneur svoje delo. 

Automobil je izložen na pariskoj izložbi "Maison & Objet", a potom postaje deo kolekcije "Atelier Renault" koja će javnosti biti prikazana u novembru. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. R.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike