Ovaj automobil je ofarban električnom bojom koja može da se pali i gasi pritiskom na dugme (VIDEO)

26.10.2021

09:56

0

Autor: M. M.

Više struje znači i svetliju boju, ali i njen kraći vek trajanja

Ovaj automobil je ofarban električnom bojom koja može da se pali i gasi pritiskom na dugme (VIDEO)
Screenshot (3) - Copyright Foto: Youtube/Printscreen

Trendovi tjuninga i stajlinga automobila sve su zastupljeniji iz godine u godinu, pa se ponuda različitih "aftermarket" delova i najrazličitijih dodataka, kao i načina modifikacije i personalizacije automobila iz dana u dan sve više proširuje.

A tu spada i LumiLor, elektroluminiscentni sistem farbanja karoserije koji omogućava da se svaka površina koja je njime prekrivena ponaša kao da je sijalica. "Elektroluminiscentni" ustvari znači da neki objekat "presvučen" ovim premazom može da emituje svetlost kada se kroz njega propusti električna struja.

Vek trajanja LumiLor zavisi od toga koliko struje određena boja koristi. Više struje znači i svetliju boju, ali i njen kraći vek trajanja. Zbog toga, ovaj neobični premaz može da traje preko 10.000 sati, a u nekim sličajevima čak i do 50.000.

LumiLor premaz je dostupan u nekoliko Lumicolor boja: beloj, plavoj, zelenoj, narandžastoj, žutoj, ljubičastoj, roze i "vodenoj", odnosno "aqua", nijansi. Osvetljenje određene boje može da se kontroliše na više načina, pa je ovo neobično osvetljenje moguće jednostavno uključiti ili isključiti, aktivirati stob efekat, "sekvenciranje", kao o opciju "pokreta i zvuka", odnosno osvetljenja koje može da prati ritam muzika koja se pušta.

Proizvođač tvrdi da Lumilor nije dodatak koji će se svakome svideti, ali ističe da za one koji su voljni da potroše novac na zaista jedinstvenu vrstu "sređivanja" automobila ne postoji ništa jedinstvenije od njihove "boje na struju".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike