Vozači Formule 1 pokušali da ponove scene iz poslednjeg filma o Džejmsu Bondu, pogledajte kako je to izgledalo (VIDEO)

01.10.2021

17:19

0

Poslednjih dana je sve u znaku nastavka serijala o najpoznatijem agentu na svetu

Vozači Formule 1 pokušali da ponove scene iz poslednjeg filma o Džejmsu Bondu, pogledajte kako je to izgledalo (VIDEO)
Copyright Printscreen/YouTube, Sky Sports F1

Kinematografsko ostvarenje "Nije vreme za umiranje", baš kao i prethodna filmska izdanja o Džejmsu Bondu, ugošćuje legendarni "aston martin", model DB5. 

Taj model slavu je stekao upravo zahvaljujući najpoznatijem agentu, a glavna zasluga pripisuje se Šonu Koneriju i filmu "Goldfinger", u kom DB5 ima glavnu ulogu među automobilima.

Vozilo opremljeno uređajem za praćenje, prskalicama ulja na put, dimnim zavesama i nizom gedžeta se vratilo, a sada je poznato i nešto više informacija. 

Printscreen/YouTube, Sky Sports F1
 

Nil Lejton je osoba koja je u produkciji bila odgovorna za vozila korišćena u akcionim scenama, a nedavno je otkrio kako su za potrebe snimanja filma koristili pet automobila.

Reč je o replikama u kojima su kaskaderi bili zaštićeni kavezom, a na raspolaganju su imali i hidrauličnu ručnu kočnicu za lakše izvođenje atraktivnih manevara. 

Jedan od kaskadera, Mark Higins, za "Sky Sports F1" otkrio je kako su poteru, koja u filmu traje oko pet minuta, snimali punih sedam nedelja u Italiji.

Automobile su isprobali i vozači Lens Strol i Sebastijan Fetel, ali su izvođenje akrobacija prepustili stručnjacima. Naravno, niko se nije žalio, jer je snimanje bilo pravi užitak. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. R.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike