Proizveden i prodat prvi primerak modernog električnog pikapa

16.09.2021

15:05 >> 14:09

0

Dolazi iz Amerike, ali nije tesla već rivian

Proizveden i prodat prvi primerak modernog električnog pikapa
Copyright Rivian R1T, Profimedia

Trka u tome ko će izbaciti na tržište prvi električni pikap dobila je svoj epilog.  Nakon višemesečnih najava i nekoliko odlaganja, ljute borbe konkurenata, prvi električni kamionet je konačno ušao u serijsku proizvodnju. O svemu se oglasio i prvi čovek kompanije:

– Nakon višemesečne proizvodnje prototipskih vozila, ovog jutra je naš prvi kupac odvezao vozilo s proizvodne linije u Normalu. Napori našeg tima učinili su ovaj trenutak mogućim. Ne možemo da dočekamo primopredaje narednih primeraka.

Pročitajte još

Prema informacijama s foruma posvećenih “rivijanu”, prvo pikap vozilo s linije je izvezao upravo direktor kompanije RJ Skering, okružen radnicima fabrike u Normalu u Ilinoisu, inače bivše fabrike “Micubišija”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rivian (@rivianofficial)

Prva verzija Rivian R1T nudi doseg od 505 km prema EPA, a naknadno će na tržište stići verzije s manjom i većom baterijom, takođe iz “Samsunga”. Dolazi s AC punjačem od 11,5 kW, a podžava brze istosmerne punjače putem kojih za 20 minuta osigurava doseg od oko 225 km.

Ubrzanje od 96 km/h postiže za tri sekunde, prelazi vodu dubine 0,91 m, a vuče prikolicu do pet tona. Početna cena mu je 73.000 američkih dolara.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike