„Vozi ili piši“: Kampanja protiv korišćenja mobilnog tokom vožnje trgnuće i najokorelijeg tviteraša (FOTO)

02.09.2021

10:40 >> 10:59

0

Autor: Z. A.

Automobile uništene u nesreći stavili uz simbole društvenih mreža i telefona

„Vozi ili piši“: Kampanja protiv korišćenja mobilnog tokom vožnje trgnuće i najokorelijeg tviteraša (FOTO)
Copyright Printscreen: Twitter/ culturepub

Vlada argentinske pokrajine Kordoba odlučila je da se bori protiv upotrebe mobilnih tokom vožnje kroz novu šok kampanju.
Vozila koja su učestvovala u nesrećama postavljena su ispred ikona telefona, aplikacija i društvenih mreža za razmenu poruka sa sloganom „Vozi ili piši“.

čitajte još i ovo

Korišćenje mobilnog tokom vožnje široko je rasprostranjena pošast na putevima širom sveta. Dovoljno je osvrnuti se levo ili desno na semaforu i gotovo je sigurno da ćete primetiti nekoga ko sedi za upravljačem i drži pametni telefon u ruci. U pokušaju da zaustavi ovaj fenomen, vlada pokrajine Kordoba postavila je novu vrstu znakova uz puteve, piše revijahak.hr.

Printscreen: Twitter/ culturepub

Čak i kada je povezan putem blututa mobilni je izvor previše smetnji i vozačima pada koncentracija. Takođe nije neuobičajeno videti neke vozače na telefonu kako krivudaju u jednoj ili dve trake, usporavaju bez vidljivog razloga ili ne paze na znakove i pešake.

Mobilni takođe povećava vreme reakcije kočenja. Zato kad ste za upravljačem vozila, najbolje rešenje je ostaviti ga sa strane, parkirati na sigurnom mestu, pa odgovarati na poziv ili pisati poruke.

čitajte i ovo

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike