Novi „džip grand čiroki“ je duži i ima tri reda sedišta

09.01.2021

10:55 >> 09:11

0

Autor: Z. A.

Luksuzni SUV je evoluirao

Novi „džip grand čiroki“ je duži i ima tri reda sedišta
Copyright Jeep

„Džip grand čeroki“ već dugo je glavna zvezda u SUV segmentu brenda „Džip“. Prvi je debitovao davne 1993. godine i od tada je konstantno jedan od najprodavanijih u Americi.

U SAD je sada predstavljen novi „džip grand čiroki L“. Premda je ovaj produženi model s tri reda sedišta namenjen tržištu SAD, pokazuje nam kako će izgledati potpuno novi, kraći evropski model.

Stajling novog „grand čirokija L“ označava suptilnu, ali primetnu evoluciju u odnosu na model na koji smo navikli poslednjih deset godina.

možda će vas i ovo zanimati

Na prednjem kraju novi „džip“ crpi inspiraciju iz „grand vagonera“, novog koncepta koji je debitovao prošle godine. Sadrži istaknutiji poklopac motora sa agresivnim nagibom, manje delove rešetke sa sedam letvica, smeštene na vrhu velikog donjeg otvora, kao i tanka LED svetla s bočnih strana. Bočni profil novog „grand čirokija L“ oštar je i definisan i prvi put ima 21-inčne točkove. Novi „grand čiroki“ ima oštru krovnu liniju koja se sliva u glatki zadnji deo.

Jeep

Ukupna dužina mu je sada narasla na preko 5,2 metra. Za poređenje, trenutni dvoredni „grand čiroki“ proteže se na 4,82 metra ukupne dužine, dok je širina vozila porasla za 3,5 centimetara. Unutrašnjost predstavlja pravi kontrast prošlogodišnjem modelu. Novi „džip“ ima potpuno nov dizajn središnje konzole, višenamenski upravljač, atraktivne kožne obloge i više visokokvalitetnih ukrasa poput drveta i metala. Kako se čini, jedino što je ostalo standardno jeste ekran osetljiv na dodir veličine 8,4 inča, ali s mogućnošću kupovine većeg ekrana od 10,1 inča koji pokreće najnoviji „UConnect 5“ sistem za zabavu. Takođe, nudi bežični „Apple CarPlay“ i „Android Auto“, kao i 4G LTE Wi-Fi.

Jeep

Što se vožnje tiče, tu su brojne opcije pogona, posebno na terenu. Motori u Americi su 3,6 V6 i 5,7 V8 HEMI, ali u Evropi treba očekivati slabije izvedbe, odnosno plug-in varijantu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: revijahak.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike